ПОРТАЛ-САЙТИндексЗбИжЗИЙКалендарГалерияВъпроси/ОтговориТърсенеРегистрирайте сеПотребителиПотребителски групиВход

Share | 
 

 Дарт Трая

Go down 
АвторСъобщение
Todrias Kenobi
Sith Warrior
Sith Warrior
avatar

Брой мнения : 81
Age : 27
Registration date : 11.12.2006

ПисанеЗаглавие: Дарт Трая   Съб 6 Яну - 12:43

Друго име: Крея

"Know that there was once a Darth Traya. And that she cast aside that role, was exiled, and found a new purpose. But there must always be a Darth Traya, one that holds the knowledge of betrayal. Who has been betrayed in their heart, and will betray in turn."
— Darth Traya

Крея била Учител Джедай по времето преди Мандалорианските Войни, и после Ситски Лорд под псевдонима Дарт Трая. Като пазител на Джедаиските Архиви, Крея била зноен наблюдател, търпелив учен и мъдър учител. По късно в живота си след като се обърнала към Тъмната Страна характерните следи изразявани в предишното й призвание и отредили роля на учител интригант и Ситски Лорд. Като жена почувствала горчивото жилване на предателството на джедаи и сити, тя мечтала за отмъщение не към двете или само едната група, а към това което я предопределила към такъв край: самата Сила. Нейната история достигнала връхна точка, когато намерила Джедаят Изгнаник, уникален човек в който тя видяла потенциал за сбъдване на мечтата си.

Биография

Ранен Живот

Много от ранния живот на Крея е забулен в мистерия. Знае се, че е спечелила с труд и много работа мястото си на Учител Джедай и, че е обучила много ученици, най – известният от тях бил Реван. Възможно е да се е била през Великата Ситска Война и била пазител на Джедаиските Архиви преди Атрис.

Падението към Тъмната Стана

"All that talk of hatred, manipulation, and standing on your own two feet—sorry, you don't get any more Sith than that."
— Atton Rand

“ It such a quiet thing… to fall. But far more terrible is to admitted”- Kreia
Не се знае кога точно Крея била изгонена от Джедайския Орден, въпреки, че сигурни изказвания на Учители като Кавар споменават, че това било по време, ако не и преди Мандалорианските Войни. Съдейки по Крея, тя била изгонена заради ролята си в обучението на Реван. Съветът на Джедаите обвинил Крея за войната след като няколко от нейните ученици лесно били прилъгани от зова на битката, най значимо Реван. Обхваната от нейната вина и болката от горчивите действия на джедаите, тя потърсила валидност във вярванията на Сивата Философия и се зачудила дали това била причината за падението на Реван. Тя последвала стъпките на ученика си, пътувайки от планета на планета търсейки отговор, с който човек само и единствено сам може да се сдобие… В нейните пътешествия тя се сблъскала с много от познанствата на Реван и намерила фрагменти от мъж с физиономия далеч така изпита, както историята описва. Нейният поход свършва на тъмният свят Малакор 5. Докато се спускала към долните нива на Малакор, целувките от Тъмни енергии блазнели и обкръжавали крехкия Сив Джедай. От Учителя Джедай Крея нейното падение стигнало до Дарт Трая, Лорд на Сит.
На повърхността на Малакор 5 тя открила своите собствени отговори. На центъра на бившата крепост на Реван лежала Трайъс Академията, древна постройка на Тъмната Страна съдържаща най – дълбоките и най – съкровените тайни на Сит. От този мавзолей на древно Ситско учение, тя научила какво точно е открил Реван: Съществуването на по – силна, по – опасна Империя далеч от знайните пространства на Галактическата Империя, където истинска Ситска Империя чакала…….
Трая възстановила Академията, за да обучава, превръща и създава ново поколение от Сити: мъже и жени, които биха действали като шило зад Републиката. След известно време тя намерила подобни Ситски Лордове, които били заинтересувани във възстановяването на западналия Ситски Орден. Дарт Нихилъс, Лорда на Копнежа и Дарт Сион, Лорда на Болката, те се присъединили към Трая в създаването на първият Ситски Триумфират. След време, когато джедаите се покрили Ситският идеал станал различен… Трая и завещанието на Реван се отклонявали от унищожителният Глад на Дарт Нихиръс и безмилостният поход срещу джедаите на Сион. Ревностен довод в края на краищата възникнал между тримата, и Трая явно била в повече. Тя била отстранена, победена, разбита. Още веднъж тя била предадена……

Изгубена и разочарована, Трая не обвинила нито една страна, а вместо това мечтала за отмъщение на по – голямо равнище, отмъщение срещу най – голямата сила, която и предопределила предателство от тези на които имала най – голямо доверие. Тя знаела, че този конфликт между Тъмната и Светлата страна никога няма да приключи, и че Галактиката била обречена на хаос завинаги. Тя разбрала, че единственият начин да се спре това е да унищожи Силата веднъж завинаги. Крея започнала да гледа на Силата като на хитър и коварен Бог. Тя забелязала страхотната загуба на живот през историята и далеч във бъдещето, по време на многото битки между Джедаи и Сити. За това Крея обвинила нито Джедаите, нито Ситите, тя обвинила Силата. Да спре Силата от контрол над живота на мъже и жени през цялата Галактика бил нейният поход отсега нататък…….

Крея и Изгнаника
"I am your rescuer and you are mine."
— Kreia

Крея пътувала с Изгнаника в търсене на Учителите Джедай, манипулирайки го отначалото на запознанството си, лъжейки го за самия него. Когато истината излязла наяве, че Изгнаника наистина бил рана във Силата, Крея се сблъскала с него оставяйки го в безсъзнание и убивайки събралите се Джедаи, които се опитвали да изтръгнат Силата от него в руините на Дантуин. Пътувайки към Тилос ІV, възродената Дарт Трая обърнала Учителя Джедай Атрис към Тъмната Страна. Тя станала втората Дарт Трая, и вярвала, че е наследник на силите на Крея, но дуела й със Изгнаника на Тилос доказал обратното. Реално, Трая използвала Атрис като пионка, за да насочи Изгнаника към нея, така че тя да може да го пречупи и използва, за да свърши със Силата веднъж завинаги.

След битката на Тилос ІV в която Изгнаника победил Дарт Нихилъс, той отпътувал към Малакор V, където Трая и Сион се били скрили в дълбините на Академията. Изгнаника се сблъскал със Ситските Лордове и подкопал волята на Сион освобождавайки го от болката. Отказвайки се от нея и Силата си отивала от Сион, което му позволявало най – сетне да умре, но преди да умре той споделил с Изгнаника, че Трая ще опита да направи същото на него, което направила и на Сион.

Изгнаника намерил Трая в ядрото на Академията и я победил. Като неин последен акт тя извлякла върху Силата излъчването на Малакор V, за да подари на Изгнаника последен дар: предсказание на бъдещето на Галактиката и на приятелите му. Тя умряла от раните причинени й от Изгнаника, оставяйки ученика си да последва стъпките на Реван в търсене на истинската Ситска Империя. Преди смъртта си, тя признала, че наистина го обича накрая доказала, че идеалите и били оправдани.

Учения

"Is this your new Master, exile? If so, then you follow Revan's path. Her teachings will cause you to fall as surely as he did."
— Vrook to the Jedi Exile

Измежду нейните съюзници били Дарт Нихилъс, учениците й Дарт Сион, Джедаят Изгнаник и Реван. Дори когато тя била Сит, Трая имала идеята, че нито една от Страните на Силата, Тъмна и Светла, били по – отгоре над другата. Ученията й включвали концепти на Светлата Страна ( тя никога не повярвала на силата на унищожението за самата себе си). Сион и Нихилъс им писнало от нея, те я предали, откъснали я от сила и я изгонили. Тя описва това така:

"There are dark places in the galaxy, where few tread. Ancient centers of learning, of knowledge. But I did not walk alone. To be united by hatred is a fragile alliance at best. But my word was not law. There were disagreements, ambition . . . and hunger for power. There are techniques within the Force against which there is no defense. I was cast down, stripped of my power, exiled. I suffered indignities, and fell into darkness." – Kreia telling her own history

Когато чула за Изгнаника, тя видяла доказателство, че живота може да съществува без Силата. Към края на приключенията си с него тя открила, че определени трагедии могат да доведат до рани в Силата, които понякога я правят трудна за слушане и използване. Тези „екота”, както ги нарича Трая, доставят възможна пътека през която е възможна атаката на Силата. Нейното откритие било дължимо не на малка част и от Изгнаника, неговите преживявания на Малакор 5, където се отнасял със Силата по жесток начин, създали огромен отзвук, който Крея била способна да чуе. Според Крея тези отказващи се от живота свързан със Силата не били достатъчно силни, за да заслужават за живеят въобще. Нейното желание да предотврати нежелана смърт в бъдеще било арогантната й мотивация която я култивирала към омразата й към Силата. Тя веднъж обяснила как една като нея може да използва Силата, въпреки ненавистта си към нея, като сравнила себе си със човек изучаващ отрова. Както човек стремящ се да разбере нивото на смъртност на отрова, така тя се стреми да разбере тънкостите на Силата, и по този начин да я унищожи, може би…

"I use it as I would use a poison, and in the hopes of understanding it, I will learn the way to kill it. But perhaps these are the excuses of an old woman who has grown to rely on a thing she despises." - Kreia

Дарт Трая си представяла Галактика която би избрала на да се подчини на волята на Силата, Галактика в която Силата липсва навсякъде, представяла си, че чрез изгнаника посланието може да се разпространи към следващите поколение чувствителни към Силата и те не биха се отдали на нея. Тя си мислила, че може да постигне това като покаже как един може доброволно да се откаже от Силата и евентуално да стане по – силен от нея. Изгнаника бил живият завет за това. В учението си тя изнася и показва колко зависим е джедаят или сита от Силата:

“Yes… and what are they without the Force? Take the greatest Jedi Knight, strip away the Force, and what remains? They rely on it, depend on it, more than they know. Watch as one tries to hold a blaster, as they try to hold a lightsaber, and you will see nothing more than a woman – or a man. A child. Do not be surprised. In many ways, even you are more capable than a Jedi. You could survive where they could not simply because you do not hear the Force as they do. It is irony of a sort – and it is why I tolerate your presence now…”

Личност и белези

Като личност, Дарт Трая е самоуверена, манипулативна, и често предпазлива относно намеренията на другите.
Трая често протестирала срещу Изгнаника, заради отказването на преки предизвикателства от други. Тя спорела заради безразборната, състрадателна слабост, благодетел отхвърлян от нея. В края на краищата такова състрадание… С други думи, Трая възприела философия на „оцеляване на най – подходящият”, окуражавала хората да се борят, за да научат и да успеят.

След като била предадена от хората най – близки на нея, Крея очаквала най – лошото от тези около нея. Докато кръгът от хора около Изгнаника растял, Трая видяла в тях нейна собствена изгода и понякога подсигурявала лоялността им използвайки методи като изнудването. Като пример, тя четяла мислите на Атън Ранд и научила за неговата тъмна история, използвала това и го изнудвала да служи на Изгнаника. Тя също съблазнила Мандалорианският Водач, Мандалор със знанието за съдбата на Дарт Реван, за да подсигури Изгнаника от предателство от негова страна.

Като майстор на манипулацията, Крея също използвала предателството и измамата, за да постегне целите си. Тя излъгала Изгнаника в началото на пътуването им, казвайки, че Джедайкият Свет изтръгнал Силата от него. Тя знаела, че това ще го накара да тръгне да търси останалите членове на Съвета и се надявала да покаже колко неправилни били техните учения. Надявала се да разбере, че един не може да разбере напълно Силата само като следва Джедайският кодекс. На Ондерон Крея излъгала Полковник Тобин за съществуването на много джедаи в Академията на Тилос. Крея направила това, защото знаела, че Тобин ще преаде това на истинският си Господар, Дарт Нихилъс, който пък от своя страна нямало да издържи на изкушението да се „нахрани” и със сигурност щял да хвърли цялата ситска флота върху Тилос. Това оставило Нихилъс уязвим от атаката на Мандалор и Изгнаника.
Въпреки тези нейни качества, Крея не била тази „вещица” за които много я смятали. Тя имала и по – мека страна, проявяваща се най – вече докато била около Изгнаника:

“You are beautiful to me, Exile.” казала веднъж на него, отнасяйки към природата му живо доказателство за нейната философия. Всъщност Крея веднъж се изразила, че би отишла дотолкова далече, че да позволи цялата Галактика да умре, за да подсигури живота на Изгнаника. Подобни изрази оставили малко съмнение за нейното ревностно посвещаване относно нейните вярвания.
Въпреки, че Крея била интелигентна и доста силна, тя още знаела, че нейната философия би претърпяла пренебрежение като фанатична от страна на Сити и Джедаи. Заради това, тя предпочитала да лети под радара, често използвайки собствената си сила, за да предпази идентичността си от други чувствителни към Силата. Тя не се вслушвала в чужди съвети. Само чрез предпазлива употреба на манипулативните си тактики тя била способна успешно да обърне Изгнаника на нейна страна. А чрез него, тя предполагала, че много още ще последват.

Сили и Умения

Крея била майстор във телекинетичната битка със светлинен меч, това и позволявало да носи три или повече меча в битка, държаща всеки чрез Силата и биейки се с тях всеки за себе си.
Нейните очи изглеждали повредени, но реално те били просто атрофирали. Тя можела да ги заздрави чрез Силата, но отказвала и така тя притежавала умението Force Sight, отричайки нормалното зрение като разсейване:

“There is nothing wrong with my eyes – they simply have atrophied from use. I see what I need, though the seeing of things flesh and blood has failed me some time ago. They were distractions only. If needed be, I could heal them, restore my sight, but sight can prove a distraction. When one relies on sight to perceive the world, it is like trying to stare at the Galaxy throught a crack in a door.” - Kreia

Крея лесно можела да прикрие себе си чрез умението Force Cloak. Тя също знаела умението за контролиране на дъха Breath Control, на което научила и Изгнаника. Разказала му, че джедай може да задържи така дъхът си за часове, дори седмици… Крея също можела да изпадне в Хибернетичен Транс и така да изглежда напълно умряла. Като Дарт Трая, тя била майстор на Force Drain, която тя използвала, за да убие Учителите: Врук Ламар, Кавар, Зес – Кай Ел и по – късно дузини от Сити Убийци мигновено и едновременно.

Крея някога била историк при джедаите, но разбрала рано, че Джедайският кодекс не отговаря на всичките въпроси, които тя поставяла. Тя също била майстор на манипулацията, използвайки това умение, за да маневрира към позиция на Сила в Трайъс Академията и по – късно да подмами Джедаите и Ситите да се открият един на друг, позволявайки й да ги заличи.

Трая също била способна да зърне напред в бъдещето, предсказвайки изолирани случки със невероятна точност. Трая предвидила смъртта на Джанго Фет в ръцете на Мейс Уинду близо 4000 години по – късно, в предсказание за съдбата на Мандалорианците:

"They will die a death that will last millennia, until all that remains is their code, their history, and, in the end, the shell of their armor upon the shell of a man, too easily slain by Jedi." - Kreia

Крея също направила намек за друго значимо събитие в Галактическата история: Издигането на Галактическата Империя. Обсъждайки със Изгнаника Джедаиските умения, тя забелязва умението на убеждаването:

"Do not doubt that a galaxy can be conquered with words, a Republic overthrown, and an Empire created." - Kreia
Дали това е поглед в бъдещето или просто разбирането на Крея за силата на убеждението, както и да е, това не се знае. Крея си остава сложно изградена личност, нито Сит, нито Джедай на която за жалост не се сбъдва мечтата: живот независим от Силата…. А може би така е по – добре… Ваша преценка!


Последната промяна е направена от на Съб 6 Яну - 12:50; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Dart Vader
Sith Master
Sith Master
avatar

Male
Брой мнения : 996
Age : 25
Местожителство : на борда на "Екзекутор"
Професия : Ситски Лорд
Любим цитат : "This weapon is your life"-Obi-Wan Kenobi to Anakin Skywalker
Registration date : 02.10.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Дарт Трая   Съб 6 Яну - 12:45

Кеноби е снимчица ще ти дам ако искаш я сложи

Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Todrias Kenobi
Sith Warrior
Sith Warrior
avatar

Брой мнения : 81
Age : 27
Registration date : 11.12.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Дарт Трая   Съб 6 Яну - 12:48

Абе аз имам, ма ме мързеше да сложа, щом казвате - слагам ги. Wink

Нещо не ми дава да ги сложа всичките Sad


Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Starkiller
Рицар Джедай
Рицар Джедай
avatar

Male
Брой мнения : 227
Age : 21
Местожителство : Варна
Професия : Jedi Guardian
Любим цитат : Нека майка ти бъде с мен
Registration date : 25.12.2011

ПисанеЗаглавие: Re: Дарт Трая   Пон 26 Дек - 2:25

Интересно
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://vbox7.com
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Дарт Трая   

Върнете се в началото Go down
 
Дарт Трая
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
ForceGuild: The Force Consortium :: .::Холокрон::. :: Персонажи-
Идете на: