ПОРТАЛ-САЙТИндексЗбИжЗИЙКалендарГалерияВъпроси/ОтговориТърсенеРегистрирайте сеПотребителиПотребителски групиВход

Share | 
 

 Люк Скайуокър

Go down 
АвторСъобщение
Luke Skywalker M
Посветен
Посветен
avatar

Male
Брой мнения : 79
Age : 25
Местожителство : София
Професия : Мастър джедай
Registration date : 20.03.2007

ПисанеЗаглавие: Люк Скайуокър   Сря 21 Мар - 12:12

позиция:Учител Джедай,Рицар Джедай,X-Wing пилот
родна планета:Татуин
вид:човек
височина: 1.70 метра
Пол: мъжки
Длъжности - Джедайски Орден, Нова Галактическата Република

Ето и снимки:
Животът на Люк Скайуокър бил пълен с трагидии. Той три пъти оставал сирак - първиият - когато убили чичо му и леля му, втория - когато Дарт Вейдър убил учителя му Оби-Уан Кеноби, а третият - когато баща му се слял със Силата.
На Люк му се наложило да се сблъска и с друг вид трагедии - много от неговите ученици - от Кип Дюрон до Баркис и Куелер - попаднали под влиянието на Тъмната страна или загинали в битки. А сега и Южан Вонг посягат на Ордена, който Люк с толково труд бил създал.
Люк е син на Анакин Скайуокър и Падме Амидала. Още като бебе той бил заведен на Татуин при природения брят ня Анакин Оуен Ларс и съпругата му Беру от Оби-Уан Кеноби, тъй като джедая искал да го защити от баща му, който се бил превърнал в зловещия ситски лорд Дарт Вейдър. Рицарят джедай наблюдавал малкия Люк от убежището си отвъд дюните. Даже и когато пораснал Люк бил увелен, че баща му е бил пилот на товарен кораб - оуен съчинил тази легенда, за да не дойде в гравата на момчето да иска да разбере истината. Люк бил наследил от баща си деятелния характер и Силата. Младият Скайуокър мвого обичал розходките из лъкатушещия каньон на Татуин със спидера си, като усилвал скоростта до космически стойности.
Когато бил млад, Люк бил несамостоятелен и излишно емоционален и приятелите му не го уважавали много, даже си имал прякор - "червей". След няколко години и най-честолюбивите му приятели, в това число и Бигс Дарклайтер и Танк, напуснали Татуин и постъпили в Имперската Академия на Карид, а Люк продължавал да води фермерски живот.
Когато дългоочакваните приключения започнали, в живота на Люк дошла и мъката. Той купил два дроида - C3PO и R2-D2, които пренасяли тайно холографическо съобщение и Люк ги завел при Бен Кеноби. По същото време имперските щурмоваци изгорили фермата на съпрузите Ларс. тези събития довели до запознанството на Люк с пилота Хан Соло и уукито Чубака, но също така Скайуокър станал свидетел и на много гибел - в това число и самопожертвованието на Оби-Уан и на Бигс. Принцеса Лея Органа привлякла Люк на страната на бунтовниците и, като разрушил "Звездата на смъртта", Скайуокър станал новия герой на Алиянса.

В началото Люк се стараел да стане по-добър пилот, отколкото джедай. Заедно с колегата си Уедж Антилис той основал ескадрилата "Скитник", но и сам извършил много подвизи - пробил имперската блокада на Явин-4, за да отправи предизвикателство на Дарт Вейдър на Джазбин, рискувал живота си на борда на станцията "Рулетка" и открил ледената планета Хот.
Скайуокър помагал за евакуацията на базата на Алиянса на Явин-4 и генерал Додона му дал правомощия на командващ, но по време на операцията генералът бил пленен и официално Люк не получил повишение. Докато флота на Алиянса странствал из галактиката, Люк учавствал в различни експедиции. На Мимбан той и лея трябвало отново да се бият с Вейдър, но духа на Оби-Уан им помогнал да се справят със страшния противник, като фактически направлявал ръката на Люк по враме на двубоя. Междувременно ескадрилата "Скитник" удържала все повече и повече победи и Люк прехвърлил командването й на Уедж.Скоро Алиянса установел новата си щаб-квартира на Хот. Когато командир Наро загинал в битката при Дер IV, Люк поел комондването на станцията. Това се случило малко преди Вейдър да разбере къде е станцията на бунтовниците и Люк се сражавал с имперските канонерки АТ-АТ, прикривайки отстъплението на командването на Алиянса. След това, следвайки указанията на Оби-Уан, Люк поел към Дегоба, където бил обучен от майстора джедай Йода в тайните на джедайското изкуство. Макар че още не бил завършил обучението си, Скайуокър се втурнал да помага на приятелите си на Облачния град, но се наложило те да го спасяват, тъй като в двубоя с Дарт Вейдър загубил ръката си и узнал че ситския лорд е негов баща.

Загубената ръка била заменена с потеза, а за да заглуши мъката, Люк се върнал във флота на Алиянса. Много пъти той работил в двойка с двойната агентка Шира Брай и когато я убил едва не го дали под съд. Заедно с ескадрилата "Скитник" Скайуокър учавствал в битката при Гал и проникнал в замъка на принц Ксизор, за да спаси Лея. Когато Люк попаднал в плен по време на дипламатическо посещение на Арбидон, бягството му било подпомогнато от тайния агент на Алиянса Брен Тантор.
След като си направил нов лазерен меч, вместо онзи, който загубил на Облачния град, Люк започнал да мисли, че вече е истински рицар джедай. Като съумял да спаси Хан Соло от двореца на Джаба Хътянина мнението му се затвърдило, но когато се върнал на Дегоба, Йода му разкрил страшната истина - Люк никога нямало да стане истински джедай, ако не победял Вейдър. Духът на Оби-Уан му казал, че има сестра-близначка - Лея. На борда на втората "Звезда на Смъртта" Люк не се поддал на гнева и успял да върне баща си на Светлата страна, преди Анакин да се слее със Силата. На Ендор младият Скайуокър изгорил в уединение плаща и доспехите на Дарт Вейдър.Люк никога не се бил чувствал по-самотен отколкото след погрома на Империята, но нямал време да се замисли за това. Отново се появил духът на Оби-Уан и настоял Люк да спре нашествието на си-руките на Бакура. Скаюуокър оглавил флотилията на Алиянса и освободил планетата. По време на операцията се запознал с чувствителен към Силата младеж на име Дев, който обаче загинал в боя. В последствие Люк убочавал искалоника Киро, но той се отказал от пътя на джедая, за да стане вожд на народа си.
Люк започнал да разбира, че може да възстанови Ордена на джедаите, ако започне да обучава тези, които са чувствителни към Силата. След експедицията на Танданкин Скайуокър се уволнил от Ескадрилата "Скитинк" и дал обет да изучава джедайските изкуства. Обаче Републиката още не била готова да се лиши от командир Скайуокър. Люк продължил да командва различни подразделения и година след битката при Ендор получил чин генерал. След това последвала кампанията за освобождението на Вътрешния Ръб от тиранията на лорд Шедоуспен и, ставайки свидетел на гибелта на хиляди свои и чужди войници, окончателно се убедил, че пътя на джедая няма нищо общо с това и се уволнил от армията.
Сега Люк започнал да се занимава с търсенето на нови ученици. Агентът на Новата република Кайл Катарн отказал да му стане ученик, а също и пилотът от Ескадрила "Скитник" Коран Хорн все още не бил готов. Приключенията с вещиците на Датомир открили на Люк възможен източник на нови джедаи. След като бил претърпял катастрофа в хиперпристранството, изтребителят му бил открит от помощничката на контрабандиста Талон Карде Мара Джейд, която някога била Ръка на Императора и на която Императорът й бил заповядал да убие Скайуокър. Той разбрал всичко това по време на пехода, който двамата направили на планетата Миркр. След като Мара убила клонингът на Люк в тронната зала на планината Тантис, Скайуокър се опитал да обучи и нея, но тя също отказала.Шест години слид битката при Ендор възкръсналия Император едва не заробил Галактиката завинаги. На Люк, най-яростния привърженик на Светлата страна, му било предопределено да се бие с Императора, но Скайуокър бил завладян от мислите за баща си, който служил на Императора и го унищожил в най-неочаквания момент. Люк решил да унищожи Тъмната страна завинаги.
На Бис Скайуокър коленичил пред Императора с думите: "Съдбата на баща ми е моя съдба". На тази планета Люк преживял много тежки изпитания, изкуствената му ръка била заменена с друга, а в края на крайщата се оказало, че той доста се е вглъбил в Тъмната страна на Силата. Непоколебимостта на Лея му помогнала да се върне на Светлата страна, а героизма на джедая Ампатойайос Бранд - да унищужа завинаги духа на Императора.
Преодолявайки тези изпитания, Люк проумял, че вече няма джедай, от когото би могъл да поиска съвет - доже духът на Оби-Уан го бил напуснал. След Бис Скайуокър станал майстор джедай, първия в новия Орден, и поискал разрешение от Новата република да основе Академия, където да обучава всички, които владеели Силата. Той основал Академията на Явин-4 и сега в нея се записали е тези, които по-рано отказвали да му станат ученици.
Люк избрал именно Явин-4, защото там открил древения подземен "загубен град" на джедаите, затрупан под джунглата. Скайуокър не знаел, че в стените на храма е заключен дремещия дух на Екзар Кун, който след известно време се събудил и убил един от учениците. Друг се обърнал към Тъмната страна и тогава всички се обединили и унищожили духа на злото.
Академията станала най-важното нещо в живота на Люк. Много ученици успешно я завършили и много години слид основаването й се образувал първия випуск рицари джедаи.
Време за личен живот Люк почти нямял. По време на инцидента с "Окото на Палпатин" той се срещнал с Калиста - рицар джедай от миналия Орден. Те се влюбили, но Калиста прекъснала връзката си със Силата и счела, че трябва да напусне и Люк. Втората любов на Люк била Акана - млада фаланси, с която се запознал по времето на кризата с Черния флот, но връзката им бързо приключила след като той разбрал, че Акана го манипулира.
Накрая Скайуокър открил истинската любов в лицето на Мара Джейд, която в базата "Ръката на Траун" се съгласила да се омъжи за него. На Корусант Люк и мара учавствали в две церемонии - в джедайско тайнство и в публична церемония, която едва не била провалена от имперските агенти.
Плавния академичен живот на Скайуокър се нарушил, когато той намерил нови свидинея за Ордена на Старата република от базата данни за Чу'унтор и други източници. Люк започнал да обединява по-възрастните ученици в двойка учител-ученик и да взима в Академията съвсем малки деца, така, както преди се правело в Джедайския храм на Корусант.
Мара не отделяла на Академията толкова много време като съпруга си. тя се занимавала с делата на новата република, а Люк обучавал най-младите ученици. скоро в Академията постъпили и децата на Лея и Хан - Джейна, Джейсън и Анакин. Люк помогнал и на тримата да станат рицари джедаи, а също така получили помощ и в борбата срещу Втората империя и "Черното слънце".
Сега, когато над Новата република е надвиснала опасността от Южан Вонг, Люк ще се бори с всички средства, за да спре тяхната експанзия - заради Академията, учениците си и заради сина си.Информация Добавена от Force
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
DuGalle
Рицар Джедай
Рицар Джедай


Male
Брой мнения : 917
Age : 31
Местожителство : При майката на Dadi
Професия : Баща на Dadi
Любим цитат : Go to hell dadi and burn there!
Registration date : 26.07.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Люк Скайуокър   Чет 22 Мар - 8:19

Добавено в Холокрона.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://ued-dugalle.blogspot.com/
[SW]Obi-Wan Kenobi
Падауан
Падауан
avatar

Male
Брой мнения : 101
Age : 28
Професия : Мастър Джедай
Любим цитат : Нека силата да бъде с теб!
Registration date : 20.03.2007

ПисанеЗаглавие: Re: Люк Скайуокър   Чет 22 Мар - 11:26

Мале тоя ме кефи много по жторно по любимите ми!!
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
[SW]Obi-Wan Kenobi
Падауан
Падауан
avatar

Male
Брой мнения : 101
Age : 28
Професия : Мастър Джедай
Любим цитат : Нека силата да бъде с теб!
Registration date : 20.03.2007

ПисанеЗаглавие: Re: Люк Скайуокър   Чет 22 Мар - 11:28

А тои е у4ен от Ьода и от Оубу Уан Нали?
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
[SW]Obi-Wan Kenobi
Падауан
Падауан
avatar

Male
Брой мнения : 101
Age : 28
Професия : Мастър Джедай
Любим цитат : Нека силата да бъде с теб!
Registration date : 20.03.2007

ПисанеЗаглавие: Re: Люк Скайуокър   Чет 22 Мар - 11:30

Как се казжа детето му и как се казжа жена му?
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
DuGalle
Рицар Джедай
Рицар Джедай


Male
Брой мнения : 917
Age : 31
Местожителство : При майката на Dadi
Професия : Баща на Dadi
Любим цитат : Go to hell dadi and burn there!
Registration date : 26.07.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Люк Скайуокър   Чет 22 Мар - 11:32

При още едно такова изпълнение с постовете ще трия допълнителните без предупреждение. Ако искаш да добавиш нещо към пост даваш Едит и пишеш!
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://ued-dugalle.blogspot.com/
Force
Sith Master
Sith Master
avatar

Male
Брой мнения : 433
Age : 30
Местожителство : София
Професия : Джедай
Registration date : 12.12.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Люк Скайуокър   Чет 22 Мар - 12:48

[SW]Obi-Wan Kenobi написа:
Как се казжа детето му и как се казжа жена му?

Като прочетеш текскато ми който се намира отгоре ще разбереш !!!
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://emma-watson.net/
Dart Vader
Sith Master
Sith Master
avatar

Male
Брой мнения : 996
Age : 25
Местожителство : на борда на "Екзекутор"
Професия : Ситски Лорд
Любим цитат : "This weapon is your life"-Obi-Wan Kenobi to Anakin Skywalker
Registration date : 02.10.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Люк Скайуокър   Пет 23 Мар - 2:46

Уфф жена му е Мара Джейд Скайуокър а детето му е Бен Скайуокър Read
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
[SW]Aniken Skywalker Jedi
Посветен
Посветен
avatar

Male
Брой мнения : 29
Age : 25
Registration date : 23.03.2007

ПисанеЗаглавие: Re: Люк Скайуокър   Пет 23 Мар - 15:49

мн голем пи4 е Люк
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://www.google.com
[SW]Obi-Wan Kenobi
Падауан
Падауан
avatar

Male
Брой мнения : 101
Age : 28
Професия : Мастър Джедай
Любим цитат : Нека силата да бъде с теб!
Registration date : 20.03.2007

ПисанеЗаглавие: Re: Люк Скайуокър   Съб 24 Мар - 4:02

Дамм така е!
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Dart Vader
Sith Master
Sith Master
avatar

Male
Брой мнения : 996
Age : 25
Местожителство : на борда на "Екзекутор"
Професия : Ситски Лорд
Любим цитат : "This weapon is your life"-Obi-Wan Kenobi to Anakin Skywalker
Registration date : 02.10.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Люк Скайуокър   Съб 24 Мар - 12:54

Съгласен съм и както един от братлетата тука беше казал той има рядката комбинация - Силата и мозъка Smile
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
felix666
Тъмен Джедай
Тъмен Джедай
avatar

Male
Брой мнения : 364
Age : 25
Местожителство : Ох не ми се мисли да пиша...
Професия : Комарджия
Любим цитат : Дойдох,видях,победих.
Registration date : 22.08.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Люк Скайуокър   Нед 15 Апр - 13:13

И също така е много помъдрял след срещите му с Йода,сега въпроса е дали ще спаси Джейсън от Лумия?
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://Games.BG
Dart Vader
Sith Master
Sith Master
avatar

Male
Брой мнения : 996
Age : 25
Местожителство : на борда на "Екзекутор"
Професия : Ситски Лорд
Любим цитат : "This weapon is your life"-Obi-Wan Kenobi to Anakin Skywalker
Registration date : 02.10.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Люк Скайуокър   Нед 15 Апр - 13:14

Твърдо не Smile
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
felix666
Тъмен Джедай
Тъмен Джедай
avatar

Male
Брой мнения : 364
Age : 25
Местожителство : Ох не ми се мисли да пиша...
Професия : Комарджия
Любим цитат : Дойдох,видях,победих.
Registration date : 22.08.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Люк Скайуокър   Нед 15 Апр - 13:16

И защо не,обясни не съм толкова запознат явно колкото си ти...
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://Games.BG
Starkiller
Рицар Джедай
Рицар Джедай
avatar

Male
Брой мнения : 227
Age : 21
Местожителство : Варна
Професия : Jedi Guardian
Любим цитат : Нека майка ти бъде с мен
Registration date : 25.12.2011

ПисанеЗаглавие: Re: Люк Скайуокър   Пон 26 Дек - 1:32

Интересно
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://vbox7.com
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Люк Скайуокър   

Върнете се в началото Go down
 
Люк Скайуокър
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
ForceGuild: The Force Consortium :: .::Холокрон::. :: Персонажи-
Идете на: