ПОРТАЛ-САЙТИндексЗбИжЗИЙКалендарГалерияВъпроси/ОтговориТърсенеРегистрирайте сеПотребителиПотребителски групиВход

Share | 
 

 Лея Органа Соло

Go down 
АвторСъобщение
Force
Sith Master
Sith Master
avatar

Male
Брой мнения : 433
Age : 30
Местожителство : София
Професия : Джедай
Registration date : 12.12.2006

ПисанеЗаглавие: Лея Органа Соло   Чет 22 Мар - 2:34

Лея Органа Соло

Биологически вид: човек
Пол: женски
Цвят на косата: кафяв
Цвят на очите: кафяв
Ръст: 1,50 м.
Родна планета: АлдеранЛюк Скайуокър възстановил Ордена на джедаите, а приносът на сестра му Лея Органа Соло за Галактиката и нейните жители въобще не бил малък. Бунтовник, дипломат, посланик, държавен глава и уникална личност - алдеранската принцеса станала въплащение на Бунта и завръщането към нормалния живот след Империята.
Лея Органа - дъщерята на Анакин Скайуокър и Падме Амидала - не познавала родителите си. Лея казвала, че смътно си спомняла майка си, която била тъжна, но красива. За да скрият от Император палпатин скритата Сила в двете деца, Йода и Оби-Уан разделили близнаците и те израснали в приемни семейства. По време на Войните на клонираните Оби-Уан работел заеидно с Бейл Органа и затова дал Лея на него, където тя била възспитана като член на кралското семейство.
Лея, както майка си, имала щастието да получи придворно възспитание. Тя се обучавала от най-добрите учители и разполагала с най-новите пособия за обучение. Понеже Лея била искренна и, меко казано, буйна, често била взимана за служителка в двореца - толкова малко била у нея аристократичната надменност.
Бейл Органа се стремил да покаже на дъщеря си колкото може повече. Той я завел на заседанията на Съвета на Корусант и на публичната церемония на Великата Среща на Итора. поощрявал я да присъства на дебатите в алдеранския парламент и на дворцовите приеми в чист на чуждопланетни гости. Когато Лея пораснала достатъчно, Бейл наеил прочутия боец Джилс Дюран, за да я обучи на самозащита.
Лея още не била станала на 20 години, когато постъпила в Имперския Сенат. Критикувайки от своята платформа политиката на палпатин, Лея тайно помагала на баща си, на Мон Мотма и на Гарм Бел Иблис да разгърнат Бунтовническия Алиянс. По ремето на "хуманитарната мисия" за доставката на хранитерни припаси на намиращата се в блокада планета Ралтир, Лея узнала, че Империята строи супермощно оръжие, за по-ужасно от което Галактиката още не била чувала.Разузнавачите на бунтовниците успели да откраднат чертежите на това оръжие - "Звездата на смъртта" - и Лея прихванала предаването на секретните данни. Това я поставило под подозрение и корабът й "Тантейв IV" бил хванат от звездния разрушител на Дарт Вейдър "Опустошител" над Татуин. От борда на звездния разрушител Лея видяла как "Звездата на смъртта" унищужава Алдеран със своя суперлазер.
Екипът, който спасил Лея от ръцете на Дарт Вейдър, се състоял от брат й Люк - макар че двамата още не знаели за това - и бъдещия й съпруг Хан Соло. Двамата също така й помогнали да достави чертежите в базата на бентовниците на Явин-4. Над покритата от джунгла планета бунтовниците атакували бойната станция на Имрерията и успели да я унищожат.
После тази победа, която била и най-мащабната в историята на Бунтовническия Съюз, Галактиката започнала да се отнася към бунтовниците не като към обикновени партизани. Лея започнала да се занимава с дипломатическата страна на деятелността на Алиянса и цели планети се присъединили към бунтовниците. По време на едно такова посещение на планетата Циркарпус IV алдеранската принцеса не успяла да се справи с пилотилането на изтребител и се наложило да кацне аварийно в блатата. Люк Скайуокър я спасил, но преди това тя трябвало да се справи с един особено мъчитилин дуел с Дарт Вейдър, който станал неин смъртен враг.
Преди базата на Хот да бъде построена, Лея прекарвала много време с Люк и Хан и това понякога за цели седмици я отделяло от делата на Съюза. Когато бунтовниците построли базата на ледената планета, Лея решила, че повече няма да си отвлича вниманието. Но когато имперските щурмоваци унищожили базата "Ехо", Лея отново се озовала на борда на "Хилядолетния сокол", а капитан на кораба, разбира се, бил Хан. Между двамата започнали да прехвърчат искри и малко преди Соло да бъде замразен във въглерод, Лея открито признала, че го обича.
"Обичам те!" - извикала тя, а Хан, с неприсъщата си безгрижност отговорил "Знам."
Спасението на Хан се превърнало в основен приоритет на Лея. Тя намерила ловеца на глави Боба Фет, който доставил замразения във въглерод Соло в двореца на Джаба Хътянина на Татуин, и разбрала всичко за делата на криминалния синдикат "Черното слънце" и лидера му принц Ксизор. Ксизор пленил Лея и се опитал да я съблазни, но на принцесата й се удало да избяга , а Ксизор загинал от лазерния огън на флагмана на Дарт Вейдър.
Лея винаги била боец и успяла да проникне в двореца на Джаба, назовавайки се като наемния убиец Боушх. Не й се удало да спаси Хан, а джаба я унижил като я направил негова робиня и я привързал към ложата си с верига. Лея изчакала, докато Люк направи своя ход ипри Каркунската Бездна отмъстила на Джаба, като го удушила със същата верига.На гористия спътник Ендор Лея узналапоразителната и страшна тайна. Оказало се, че не само Люк й е брат, а Дарт Вейдър й е баща. Предубежденията й започнали да се рушат, но принцесата имала само няколко часа, за да осмисли потресаващите вести - надигала се решителната битка за свободата на Галактиката. Лея, в качеството си на генерал, се била на Ендор амо до рамо с Хан и еуоките и видяла как се взривява втората "Звезда на смъртта". По време на празненството по случай победата, Лея разсказала на Хан за това, което била научила и потвърдила, че го обича.
Сега Лея знаела, че Силата в нея е велика. Вероятно именно Силата й помогнала да издържи натиска на Вейдър и сигурно тя ръководела кариерата и в Алиянса. Така или иначе, Лея лешила да започне да изучава пътя на джедая, но политиката отнемала по-голямата част от времето й и тя имала по-малко свободно време, отколкото й се искало.
По време на преговорите на Бакура Лея постигнала първото в историята примирие между Империята и Новата република, макар че то не било много дълго. Също така Лея способствала прекратяването на бойните действия между Съюза и наягите, а 6 месеца след битката при Ендор почти й се удало чрез Сейт Пестейдж Новата република да добие контрол над Корусант. За нещастие точно тогава на имперския престол застанала Исан Айсард и окончателен договор не бил подписан.Плътното разписание не давало възможност на Лея да се вижда често с Хан. Лея помагала за разработването на стратегически план на Новата Република за поемането на контрола над Корусант и започнала да води преговори с Хапийския консорциум - първите от 3 години насам.
Визитата на хапийците довело до това, че Хан и лея се оженили. Соло, който бил оскърбен от вниманието, което неговата любима оказвала на принц Айзолдер, похитил Лея и я отвел на далечната планета Датомир. Безумният му план възродил любовта им и като се върнали на Корусант се оженили. На следващата година, по време на войната с Великия адмирал Траун, Лея родила близнаците Джейна и Джейсън. Докато била бременна с близнаците и се криела на Кашиуук, понеже Траун искал да отвлече децата й, тя била нападната от ногрите - раса, която вече от почти 50 години служела на Империята. Ногрите били превъзходни войни и след като Лея им разкрила, че Империята вече много време ги използва, те започнали да охраняват принцесата и нейното семейство.
Много скоро след това събитие възкръсналия Император задължил правителството на Новата република да напусне Корусант, а Галактиката била обхваната от война. Лея изпратила Джейна и Джейсън на Нови Алдеран, а самата тя чакала трето дете, което се родило на космическия град Неспис VIII и кръстили Анакин, в чест на бащата на Лея, на когото тя успяла да прости.
След окончателната победа над Императора Лея преместила и трите си деца на безопасно място на планетата Анот. Тя възстановила Корусант и водила преговори с много важни политици, включително и Карид Фурган. Ногрите я придружавали навсякъде, но винаги оставали в сянка - да остават незабелязани - това било едно от най-висшите им умения. Когато Мон мотма се разминала на косъм със смъртта след тежко боледуване, тя назначила лея за своя приемница на поста президент на Новата република.
Това назначение било потвърдено и от избирателите и Лея станала фактически държавен глава. Тя водела преговори с Друга Хътянина по време на инцидента с "Черния меч". Но когато движението "Възраждането на Империята" отвлякло и трите й деца, Лея тайно заминала, за да ги спаси. Тя обявила война на яветците по времето на кризата с "Черния флот" и временно се отказала от поста на президент, когато й се наложило да се заеме с Куелер и да потуши неговото "Ново въстание".
След Корелианското въстание принцесата почувствала, че постоянните разпри в правителството са й дотегнали и подала молба за отпуск за неопределен срок. Президент станал Понк Гаврисом. Въпреки това именно благодарение на Лея се осъществил мирът между Новата република и Империята - това се случило около 15 години след преговорите на Бакура. Това я накарало да се замисли, че може би тя наистина е част от правителствения свят. Около 2 години след подписването на мирния договор населението на Новата република отново избрало лея за президент.
Докато Лея се занимавала с делата на изпълнителната власт на Корусант, децата й завършили Академията на Явин-4 и станали рицари джедаи. Лея прекарала още 4 години в правителството и окончателно решила да слезе от политическата арена, а президент на Новата република станал Борск Фейлия.


Последната промяна е направена от на Пет 23 Мар - 0:13; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://emma-watson.net/
DuGalle
Рицар Джедай
Рицар Джедай


Male
Брой мнения : 917
Age : 31
Местожителство : При майката на Dadi
Професия : Баща на Dadi
Любим цитат : Go to hell dadi and burn there!
Registration date : 26.07.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Лея Органа Соло   Чет 22 Мар - 7:43

Отбелязано в Холокрона.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://ued-dugalle.blogspot.com/
[SW]Obi-Wan Kenobi
Падауан
Падауан
avatar

Male
Брой мнения : 101
Age : 28
Професия : Мастър Джедай
Любим цитат : Нека силата да бъде с теб!
Registration date : 20.03.2007

ПисанеЗаглавие: Re: Лея Органа Соло   Чет 22 Мар - 11:34

според мене е много красива
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Force
Sith Master
Sith Master
avatar

Male
Брой мнения : 433
Age : 30
Местожителство : София
Професия : Джедай
Registration date : 12.12.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Лея Органа Соло   Чет 22 Мар - 12:46

[SW]Obi-Wan Kenobi написа:
според мене е много красива

Confused ThumbsDown
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://emma-watson.net/
Darth Nihilus
Sith Master
Sith Master
avatar

Male
Брой мнения : 422
Age : 25
Местожителство : Deep in the dark spirits...
Registration date : 26.11.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Лея Органа Соло   Чет 22 Мар - 13:54

Виж Форс всеки си има собствен вкус.

Макар че Падме... Уф кви ги дрънкам...

Форс продължавай да правиш инфота. Ти поне ги правиш добре.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Force
Sith Master
Sith Master
avatar

Male
Брой мнения : 433
Age : 30
Местожителство : София
Професия : Джедай
Registration date : 12.12.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Лея Органа Соло   Чет 22 Мар - 14:07

Darth Nihilus написа:
Виж Форс всеки си има собствен вкус.

Макар че Падме... Уф кви ги дрънкам...

Форс продължавай да правиш инфота. Ти поне ги правиш добре.

Благодаря Smile Като намеря още веднага ще го постна !!! ThumbsUp
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://emma-watson.net/
Пло Куун
Administration
Administration
avatar

Male
Брой мнения : 1462
Age : 28
Местожителство : Някъде там...
Registration date : 10.08.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Лея Органа Соло   Чет 22 Мар - 14:29

Отлично форс.Само една забележка, която трябва да оправиш.Имената пишем както си е реда.Пиши ги и ти така.Не с главни букви....абе разбра ме, нали?
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Force
Sith Master
Sith Master
avatar

Male
Брой мнения : 433
Age : 30
Местожителство : София
Професия : Джедай
Registration date : 12.12.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Лея Органа Соло   Пет 23 Мар - 0:14

Пло Куун написа:
Отлично форс.Само една забележка, която трябва да оправиш.Имената пишем както си е реда.Пиши ги и ти така.Не с главни букви....абе разбра ме, нали?

Готово шефе оправих ги !!! Smile
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://emma-watson.net/
Dart Vader
Sith Master
Sith Master
avatar

Male
Брой мнения : 996
Age : 25
Местожителство : на борда на "Екзекутор"
Професия : Ситски Лорд
Любим цитат : "This weapon is your life"-Obi-Wan Kenobi to Anakin Skywalker
Registration date : 02.10.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Лея Органа Соло   Пет 23 Мар - 2:39

Отлично Форс много хубава тема макар че персона не е хубав Smile
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Luke Skywalker M
Посветен
Посветен
avatar

Male
Брой мнения : 79
Age : 25
Местожителство : София
Професия : Мастър джедай
Registration date : 20.03.2007

ПисанеЗаглавие: Re: Лея Органа Соло   Пет 23 Мар - 9:17

Браво Форс. Много хубава тема Smile .
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
KOceTo
Techno Архитект
Techno Архитект


Male
Брой мнения : 1983
Age : 25
Местожителство : На главата ти отгоре.
Професия : Count Mortarius
Любим цитат : Join The Dark Side
Registration date : 29.09.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Лея Органа Соло   Пет 23 Мар - 9:21

Това е забранено.Вейдър как не те е срам да даваш такъв позорен пример на новобранците?А?
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
[SW]Obi-Wan Kenobi
Падауан
Падауан
avatar

Male
Брой мнения : 101
Age : 28
Професия : Мастър Джедай
Любим цитат : Нека силата да бъде с теб!
Registration date : 20.03.2007

ПисанеЗаглавие: Re: Лея Органа Соло   Пет 23 Мар - 10:08

Супер тема!!Браво!
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
ShadowMan
Тъмен Джедай
Тъмен Джедай
avatar

Male
Брой мнения : 766
Age : 26
Местожителство : София
Професия : Пиене, пушене, музика, момичета, дискотеки и т.н
Любим цитат : Who Cares ?!
Registration date : 18.01.2007

ПисанеЗаглавие: Re: Лея Органа Соло   Пет 23 Мар - 10:13

Darth Nihilus написа:
Виж Форс всеки си има собствен вкус.

Макар че Падме... Уф кви ги дрънкам...

Форс продължавай да правиш инфота. Ти поне ги правиш добре.
да бе сри ако ще обида някои обаче почти сичките негови теми за Персонажите ги има и съфпадат с другите
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
KOceTo
Techno Архитект
Techno Архитект


Male
Брой мнения : 1983
Age : 25
Местожителство : На главата ти отгоре.
Професия : Count Mortarius
Любим цитат : Join The Dark Side
Registration date : 29.09.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Лея Органа Соло   Пет 23 Мар - 11:17

Мм да.Таман щях да напомня преди да се пуска нова тема да се търси със търсачката.Повечеъто му теми се дублират.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
DuGalle
Рицар Джедай
Рицар Джедай


Male
Брой мнения : 917
Age : 31
Местожителство : При майката на Dadi
Професия : Баща на Dadi
Любим цитат : Go to hell dadi and burn there!
Registration date : 26.07.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Лея Органа Соло   Пет 23 Мар - 11:35

Отново двоен пост на [SW]Obi-Wan Kenobi това е последно предупреждение след това ще трия и двете мнения сега трия второто!
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://ued-dugalle.blogspot.com/
Dart Vader
Sith Master
Sith Master
avatar

Male
Брой мнения : 996
Age : 25
Местожителство : на борда на "Екзекутор"
Професия : Ситски Лорд
Любим цитат : "This weapon is your life"-Obi-Wan Kenobi to Anakin Skywalker
Registration date : 02.10.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Лея Органа Соло   Пет 23 Мар - 11:57

Опа сори хора не съм искал да обидя някой Smile
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
[SW]Obi-Wan Kenobi
Падауан
Падауан
avatar

Male
Брой мнения : 101
Age : 28
Професия : Мастър Джедай
Любим цитат : Нека силата да бъде с теб!
Registration date : 20.03.2007

ПисанеЗаглавие: Re: Лея Органа Соло   Съб 24 Мар - 4:06

Кой не си искал да обиждаш?
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Starkiller
Рицар Джедай
Рицар Джедай
avatar

Male
Брой мнения : 227
Age : 21
Местожителство : Варна
Професия : Jedi Guardian
Любим цитат : Нека майка ти бъде с мен
Registration date : 25.12.2011

ПисанеЗаглавие: Re: Лея Органа Соло   Пон 26 Дек - 1:38

Интересно
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://vbox7.com
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Лея Органа Соло   

Върнете се в началото Go down
 
Лея Органа Соло
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
ForceGuild: The Force Consortium :: .::Холокрон::. :: Персонажи-
Идете на: