ПОРТАЛ-САЙТИндексЗбИжЗИЙКалендарГалерияВъпроси/ОтговориТърсенеРегистрирайте сеПотребителиПотребителски групиВход

Share | 
 

 Дванайсетте Върховни Адмирали

Go down 
АвторСъобщение
Dadi
Рицар Джедай
Рицар Джедай
avatar

Male
Брой мнения : 709
Age : 27
Местожителство : Корелия
Професия : Пилот от Разбойническата Ескадрила
Любим цитат : "We'll put that in your biography. General Antilles was so good he couldn't fail when he tried to."
Registration date : 27.10.2006

ПисанеЗаглавие: Дванайсетте Върховни Адмирали   Пет 27 Апр - 13:51

Накратко за ранга:
Върховен Адмирал е титла, създадена от Император Палпатин две години преди Битката за Явин. Това били най-висшите офицери в армията, и по правомощия отстъпвали само на Императора и неговите Екзекутори. Това били индивиди избирани не само заради превъзходните им тактически умения, но и заради другите умения, които са имали - да водят, да вдъхновят и да бъдат не само военни, но и политически водачи.


Значката на Върховния Адмирал

Върховен Адмирал Маршо Брач


Носил е прякорът "невидимия адмирал", тъй като предпочитал да стои далеч от военните и политечски кампании, отдавайки се на подпомагане на технологичния напредък. Инженер по душа, Адмирал Маршо е отговорен за създаването на двa уреда за създаване на невидимо поле. Единият разчитал на материалът хибридий и с него били постигнати невероятни успехи, но имало проблем - невидимостта не само скривала имперския кораб, но и скривало външните кораби от зрението на имперския пилот. След този провал Маршо се обърнал към технологията, използвана на кораба на Дарт Моул и използвал стигий, за да модифицира TIE Interceptor. Резултатът - уникалния TIE Phantom. За фабрика на този нов модел изтребители бил ползван Супер Звездния Разрушител Терор, подчинен на Адмирал Сарн. Но когато Алианса научил за новото оръжие, те моментално изпратили ударна група, която се погрижила за унищожаването на проекта. След загубата си от ръцете на бунтовниците Маршо се оттегля с оставащата част от бойната си флота, където бил убит от офицерите си, които го обвинявали за провала на проекта TIE Phantom и загубата на Терора.

Върховен Адмирал Ниал Деклан


Първоначално той е служел на борда на републикански Акламатор-клас крайцер. По-късно е станал TIE пилот, където се проявил до такава степен, че бил забелязан от самия Император. При срещата си с Палпатин, Императора моментално разбрал, че Ниал умее да ползва Силата, но талантът му е недоразвит. Затова от този момент започнало обучеието му в Тъмната страна на Силата. Когато се завърнал в имперската флота, той се превърнал в изключително компетентен офицер и две години преди Явин получил титлата Върховен Адмирал. По времете но Битката за Ендор той е бил на борда на Звездата на Смъртта и е помогал на Палпатин да координира флотата. Загива при експлозията на Звездата.

Върховен Адмирал Грант


Този адмирал е бил изключителен военен гений, но пък за сметка на това нямал абсолютно никакъв политечски талант. Макар и да печелил военни победи, аристократичния му произход и поведение му спечелили множество врагове във висшите прослойки на имперското общество. След смъртта на Палпатин той нямал абсолютно никаква политическа подкрепа и се оттегля във Външния Ръб. По късно се предава на Новата Република, която в замяна на оттеглянето му от воеена служба му позволяват да се оттегли на планета Ратауей. Вероятно умира от естествена смърт там.


Върховен Адмирал Джоузеф Грунджер


Почти нищо не се знае за биографията му преди Ендор. Но след смъртта на Императора, Грунждер избягал на планетата Гаргон, където започнал бавно да набира сила и да се готви да нападне Корусант и да обедини Империята под своята власт. През това време той се изправя срещу Върховен Адмирал Такел, който обаче не успява да попречи на устрема на Джоузеф и умира. Знаейки, че за да превземе Корусант ще се нуждае и от подкрепата на светове от Вътрешното Ядро Грунджер тръгва срещу Корелия. При битката за Тралус неговата флота, наброяваща 30 Звездни Разрушители, над 200 други кораби и Супер Звездния Разрушител Агресор, се изброява срещу флотата на Върховен Адмирал Данета Пита. Той бива разгромен и воден от яростта си сблъсква флагмана си - Агресора, във флагмана на Пита. В този момент загиват и двамата Върховни Адмирали.

Върховен Адмирал Ишин-Втори-Рац


Бил е избран за Върховен Адмирал не заради тактическите си умения, или поради стратегическо решение. Той е бил виден поддръжник на Новия Ред на Палпатин и е бил избран поради подкрепата си към идеалите на Империята. Той е бил съосновател на КОМПНОР (Комисия за Презервацията на Новия Ред) и през цялата си кариера е бил воден от идеята да пропагандира идеите на този Нов Ред. Поради вярата си в тези идеи е извършил множество геноци, като Клането на Миомар и бомбардировката на планетата Шалам. След смъртта на Палпатин изпада в маниакална депресия и осем месеца по-късно се самоубива, блъскайки Звездния си разрушител в Денарии Нова.

Върховен Адмирал Афшийн Макати


Известен главно с омразата си към Пророците на Тъмната Страна и с враждата си с техния водач - Върховен Пророк Кадан. Тези му чувства се дължат на една случка по време на нападението му срещу бунтовническата база на Тила. Тогава Кадан се качва на кораба на Макати, желайки лично да наблюдава операцията. Адмиралът изтърсва обида по отношение на облеклото на Кадан, по този начин изпросвайки си наказие чрез светкавици. От този момент нататък той намразва всички пророци. По време на Ендор той присъства на Звездата на Смъртта, но заедно с Върховен Адмирал Трелек панически бяга от нея и се оттегля от битктата. След това той се подчинява на Сейт Престиж и Исейн Изард. Когато Кадан се опитва да се провъзгласи за нов Император, на Макати му бива заповядано да го премахне. Той се възползва от отдалата му се ситуация и избива всички пророци, както и Кадан. По-късно обаче става ясно, че всъщност е убил копие на Върховния Пророк. За съжаление не успява да реализира напълно отмъщението си, тъй като умира скоро след като погубва Кадан.


Върховен Адмирал Данета Пита


Известен е с омразата си към всички извънземни и "нечисти" раси. Прекарвал е времето си, обикаляйки Външния Ръб с три имперски затворнически кораба и отвличайки и изтезавайки извънземни. След смъртта на Имератора, Пита подкупил корелианското правителство да го приеме за свой закрилник и така си осигурил подкрепата на корелианските корабостроителнци. Скоро добавил към значителната си флота и Торпедна Сфера, масивно супер оръжие, можещо да изстрелва множество протонни торпеда едновременно. Когато Джоузеф Грунджер напада Корелия, двете флота се изправят една срещу друга, но Пита успява още в началото да премахне голяма часто от силите на Грунджер, чрез масивен залп торпеда от своята Сфера. Воден от отчаянието си, Грунджер блъска своя Агресор в Сферата на Пита и така и двамата намират смъртта си.

Върховен Адмирал Пекати Син


Дълбоко религиозен човек, Син е бил подръжник на религията на Свещенния Път. С идването на Империята обаче тази религия била забранена и Син заменил подкрепата си към нея отдавайки се на Императора и неговия Нов Ред. След смъртта на Палпати той отново губи вярата си, докато накрая с цел да привлече Син, Исейн Изард създава Църквата на Тъмната Страна, в която Адмирала започва сляпо да вярва. Той дори стига до там, че взима един от пророците на Тъмната Страна за свой висш офицер. Син загива по време на Освобождаването на Кашийк, където се изправя срещу превъзхождащия го като тактически умения Адмирал Акбар.

Върховен Адмирал Милтин Такел


Както се вижда, Такел е бил изключително блед човек. Това се дължало на пристрастяването му към глитерстим - един от най-опасните наркотици в галактиката. Но тази "поправка" дарявала наркомана с невероятното умение да чете мислите на хората. Заедно с невероятните си тактически умения и това умения, Такел спечелил множество победи за Империята. След смъртта на Императора се присъединява към конспириращите Мофове, които се опитват да установят контрол над оставащите имперски системи, но в крайна сметка влиза в конфликт с тях и те го убиват.

Върховен Адмирал Освалд Тешик


Той е бил един от най-близките и най-важните за Палпатин Върховни Адмирали. Бил е отоговорен за Имперски Център Oversector и разполагал с флота, включваща Супер Звездния Разрушител Съкръшаване. Тешик, въпреки външния си вид, бил много човечен водач, както и много съчувствителен. Кибернетическите си части получава в следствия на наказание, наложено от Палпатин. Тъй като не успява да спаси имперски съветник от група пирати, Палпатин го изпраща на обречена война срещу хапанците. Те разбиват адмирала, помитайки флагмана му и наранявайки го до такава степен, че 75% от тялото му е трябвало да бъде заменено от кибернетика. Присъствал е на Звездата на Смъртта по време на битката за Ендор и е единствения Върховен Адмирал, който след смъртта на Палпатин остава да се бие. Отчаяните му опити да обедини имперските сили по време на битката спират, когато кораба му бива изваден от строя от йонни залпове. Тешик бива заловен и екзекутиран от Бунтовническия Съюз.


Върховен Адмирал Рууфан Тигелнус


Подобно на Ишин-Втори-Рац е известен не с военни умения, а с политически. Имал е изключителна политическа кариера, която в крайна сметка довело до назначаването му за Мофф (губернатор) на Имперски Център Oversector, най-важният сектор за Империята, тъй като включвал най-богатите планети. Той е единствения Върховен Адмирал, който е имал и титлата Мофф. След смъртта на Палпатин останалите Моффове се опитват да включат Рууфан в замисъла им да превземат Империята, но той отказва. Ядосани от това му решение, останалите Моффове решават да го премахнат.

Върховен Адмирал Деметриус Заарин


Подобно на Маршо Брач, Заарин също се е занимавал с модернизиране и развиване на имперската военна технология. Бил е назначен за ръководител на Отдела за Развитие на Космическите Изтребители и като такъв ръководи създаването на TIE Avenger, TIE Defender, както и на множество други експериментални модели TIE изтребители. Разчитайки на висшите си технологии, Заарин отвлича Император Палпатин, надявайки се да узурпира властта, но опитите му биват осуетени от Дарт Вейдър, който въпреки, че успява да спаси Императора и да премахне изтребителите на Заарин, не успява да се справи с капиталните кораби. В този момент се поевява Траун, който отблъсква Заарин. От този момент следва кампания на Траун срещу Заарин, която свърша със смъртта на Заарин и официалното повишение на Траун като Върховен Адмирал.


Последната промяна е направена от Dadi на Пет 6 Юни - 9:38; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://www.bezsmarten.free.bg
d@40
Jedi Hunter
Jedi Hunter
avatar

Male
Брой мнения : 736
Age : 28
Местожителство : София
Любим цитат : Star Wars , Girls , Science, Politics
Registration date : 15.07.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Дванайсетте Върховни Адмирали   Пет 27 Апр - 15:20

A Траун ?

И може ли да направиш тема и за имперските рангове (или поне за основните такива) моля Smile

_________________
"Jedi, you are surrounded, your armies decimated. Make peace with the Force now, for this is your final hour. But know that I, General Grievous, am not completely without mercy. I will grant you a warrior's death. Prepare."
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Dadi
Рицар Джедай
Рицар Джедай
avatar

Male
Брой мнения : 709
Age : 27
Местожителство : Корелия
Професия : Пилот от Разбойническата Ескадрила
Любим цитат : "We'll put that in your biography. General Antilles was so good he couldn't fail when he tried to."
Registration date : 27.10.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Дванайсетте Върховни Адмирали   Пет 27 Апр - 22:43

d@40 написа:
A Траун ?

И може ли да направиш тема и за имперските рангове (или поне за основните такива) моля Smile

За Траун вече си има тема Wink

До края на деня ще има и тема за ранговете. Ще я сложа в раздела за Империята Smile
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://www.bezsmarten.free.bg
DuGalle
Рицар Джедай
Рицар Джедай


Male
Брой мнения : 917
Age : 31
Местожителство : При майката на Dadi
Професия : Баща на Dadi
Любим цитат : Go to hell dadi and burn there!
Registration date : 26.07.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Дванайсетте Върховни Адмирали   Съб 28 Апр - 12:23

Хм приятно съм изненадан от написаното в тези постове.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://ued-dugalle.blogspot.com/
uavor
Посветен
Посветен
avatar

Male
Брой мнения : 41
Age : 25
Местожителство : Tatoeen
Registration date : 18.09.2007

ПисанеЗаглавие: Re: Дванайсетте Върховни Адмирали   Чет 27 Сеп - 3:01

И къде е темата за Траун?
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Starkiller
Рицар Джедай
Рицар Джедай
avatar

Male
Брой мнения : 227
Age : 21
Местожителство : Варна
Професия : Jedi Guardian
Любим цитат : Нека майка ти бъде с мен
Registration date : 25.12.2011

ПисанеЗаглавие: Re: Дванайсетте Върховни Адмирали   Пон 26 Дек - 1:26

Интересно
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://vbox7.com
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Дванайсетте Върховни Адмирали   

Върнете се в началото Go down
 
Дванайсетте Върховни Адмирали
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
ForceGuild: The Force Consortium :: .::Холокрон::. :: Персонажи-
Идете на: