ПОРТАЛ-САЙТИндексЗбИжЗИЙКалендарГалерияВъпроси/ОтговориТърсенеРегистрирайте сеПотребителиПотребителски групиВход

Share | 
 

 Сбъдването на едно пророчество Част 1

Go down 
АвторСъобщение
felix666
Тъмен Джедай
Тъмен Джедай
avatar

Male
Брой мнения : 364
Age : 25
Местожителство : Ох не ми се мисли да пиша...
Професия : Комарджия
Любим цитат : Дойдох,видях,победих.
Registration date : 22.08.2006

ПисанеЗаглавие: Сбъдването на едно пророчество Част 1   Чет 10 Май - 5:36

Сбъдването на едно пророчество

Двамата стояха и се гледаха от една страна Ситът стиснал здраво своят двоен меч а от другата младият наемник с пушка на рамо доведен на това непознато място от съдбата за да осъществи това което му е било предначертано.

-Какво правиш тук джедай и как ме намери само това ли може да предложи онзи предател Императора един неопитен адепт на силата?-попита ДуГал
-Кой, какво императора?Той умря преди броени дни за какво говориш?.Незнам как се озовах тук,някъква неведома сила ме доведе тук и дори незнам какво искаш да кажеш с това адепт на силата.-отвърна Феликс забързано.
– Питам отново как дойде тук и защо?-отвърна сита заплашително.
-Нямам представа,призимих се в някакво градче,поех по дълга пътека която свърши пред този храм и незнаех, че е твой. Но съм сигурен че нещо ме доведе до тук някаква неведома сила...
Нямам нищо общо с империята аз съм наемник и след последната ми мисия незнайно защо поех курс към тази отдалечена планета.Кой си ти?
-Хм найстина аз виждам през теб ти не си обучен в начините на Силата но имаш потенциал огромен потенциал.-след тези думи лорд Моул изключи меча си и го закачи на колана. Аз бях известен като Дарт Моул първият ученик на тъмният ситски лорд Дарт Сидиъс- Императора сега съществувам под името ДуГал.А твоето име какво е?
-Моето име е Феликс, но аз не те познавам,ти ли ме доведе тук?- В следващият момент Феликс се сети за обещанието си към онзи Сит и попита: -Учител ли сте?
Този въпрос изненада доста ДуГал дойде му като гръм от ясно небе никога не беше мислил над това той да предаде знанията си на някого и да му се посвети но бързо се съвзе от този шок.
-Не не съм те довел тук но преди броени дни усетих невероятно сътресение в Силата вярвам, че е било по времето когато си дошъл тук, колко странно съвпадение. Не съм имал никога ученик не съм и предполагал че мога да имам.-изрече с цялото си възможно спокойствие ДуГал.
-Чувствата ми казават, че съм тук и сега за да се уча от теб смяташ ли, че съм достоен?-изведнъж почти несъзнателно каза Феликс без сам да осъзнава защо го прави.
-Хм ти си млад и найвен но май самата Сила е направила твоето присъствие тук факт джедая беше прав вече е настъшил момента. Ела разположи се на стола срещу мен изглежда, че имаме доста за какво да говорим.
- Блогодаря,е за какво да говорим?
- Какво знаеш за джедайте ситите и Силата млади човеко?-каза ДуГал вече осъзнал, че времето е дошло да изпълни това заради което беше върнат.
- Знам само това което съм чувал от разказите за времето преди Империята.
- Някога бил ли си обучаван в методите на Силата?
- Не, никога нямам си никакво понятие от Силата.
- Хм значи найстина времето е дошло и Куай Гон е бил прав. Ти трябва да станеш мой ученик и да изучиш да ползваш и управляваш Силата това е твоята и моята съдба.
- Някъде дълбоко в сърцето си винаги съм знаел.Благодаря, че ме приехте за ваш ученик, кога започват уроците?
- Уроците ще започнат още утре а сега вече е късно дройда ми ще приготви вечеря а на теб трябва да намерим стая. В този храм не всичко е такова каквото изглежда тук има голяма концентрация на Силата.
- М-м-м вярвам ви,изглеждате като човек с който трябва да се говори откровенно и затова ще бъда винаги честен към вас.-каза Феликс с нотка на уважение която се беше появила у него.
- Отлично млади апрентисе може видът ми да те плаши но с времето ще ме възприемеш а сега нека видим как те води твоята интуиция дали ще намериш стаята която съм ти отредил. Помни, че храма е като жив отнасяй се към него добре и той ще е добър с теб.Стаята ти вече е готова сега трябва да се осланяш на инстинктите си и да отгатнеш коя е тя .
Феликс събра цялото спокойствие което можа и се съсредоточи след което каза:
- Мисля че е тази в дясно,третата от лявата страна на коридора. Виждам легло и, че има някакъв предмет върху шкафа какво е това?До предмета виждам кристали всеки с различен цвят.
- Отлично това е стаята която е за теб. А това което усети е нещо оставено от дроида ми това е кутия в нея ще намериш неща с които трябва сам да се справиш още утре сутрин а и кристалите трябва сам да откриеш за какво са за да се справиш ти трябва да се оповаваш на Силата!
- М-м-м интересно може ли да се заема още сега,не съм много гладен утре ще ви покажа какво съм научил за предмета в кутията? Но ако настоявате ще остана с вас на вечеря
- Категорично не сега си почини ако искаш разгледай храма аз трябва да излеза за да отдам почит на стар мой учител а за вечерята аз ям изключително рядко.
- Мога ли да попитам кой е този ваш учител?
- Името му няма да ти говори нищо той беше джедай от времето на старата република. Неговото име беше Куай Гон Джин учител джедай от ордена. А за обекта в стаята ти както сам чувстваш така постъпи с него.
-Найстина не съм го чувал. Мисля,че предмета е някакъв вид оръжие но все още не мога да определя смятам да се оттегля в стаята днес беше тежък и труден ден. Пожелавам приятна вечер Учителю.
След тези думи отново сякаш нещо хвана ДуГал за гушата “Учителю” да сега той бе учител и трябваше да обучи някого на всичко което знаеше, от тази мислъл го побиха тръпки от както беше се материализирал от Силата единственото което го вълнуваше беше отмъщението срещу Палпатин а след като Палпатин беше загинал на Ендор се появяваше този млад наемник изпратен от самата Сила при него външно никое от чувствата не се изписаха на червено-черното лице на ДуГал и той просто отвърна:
-Лека нощ ученико Феликс.
След тези думи Феликс се запъти към стаята си а след няколко минути ДуГал напусна храма в спокойствието на залязващото слънце с мисълта, че всичко ще се промени за него и за новопридобитият му ученик вече беше на доста години но дали имаше куража и мъдроста да поведе този млад човек по пътя на Силата само времето щеше да покаже...

Феликс разгледа стаята си и след като се настани удобно на работната конзола която беше инсталирана до леглото отвори кутията и исипа множество странни предмети до кристалите който бяха от ляво. Сега Феликс се отпусна точно както правеше преди мисия концентрира се събра мислите си и посегна към частите и кристалите и почти несъзнателно започна да ги сглобява най накрая в ръцете му имаше цилиндричен обект с три копчета. Той натисна първото и със свистящ и пращящ звук от обекта се показа лазерен меч хвана дръжката с две ръце и я размаха леко появи се миризма на озон и сега вече знаеше Феликс знаеше, че живота му на наемник е приключил че той ще бъде посветен в Силата. Накрая когато лежейки преосмисляше случилото се през близките дни умората най накрая победи и затвори клепачите му.
На другият ден по изгрев слънце вече беше буден а на стола го очакваха нови дрехи някакъв вид роба и наметало с качулка оръжето му неговата любима пушка беше изчезнало но инстинктите му не известяваха, че е в опасност. Стана облече новите дрехи и се запъти към вратата като не забрави да земе новата си придобивка. Но с излизането видя отново странно изглеждащият златно-черен протоколен дройд и го попита за това което мислеше че е главната зала дроида само го изгледа и посочи на една страна след което се обърна и продължи по пътя си. Гледайки как плавно се придвижваше този дроид Феликс се зачуди какво ли бе неговото предназначение верочтно щеше да попита новият си Учител.
По някое време в стаята в която беше Феликс влетя тъмна сянка с качулка на главата в първият момент се стресна но след секунда се успокой когато сянката махна своята качулка и там се показа тъмното лице на обсипаната с рога глава на ДуГал.
-Добро утро не очаквах да си станал толкова рано.-поздрави ДуГал
-Добро да е учителю а всъщност съм буден от доста одавна-отговори му Феликс.
След което с едва забележим жест на ръката ДуГал изпрати наметалото си на един изпъкнал камък на стената където то увисна спокино.
-Виждам, че си намерил дрехите който ти бяха оставени а за своята пушка не се тревожи тя е на сигурно място и скоро няма да ти трябва.
-Ето,учителю зглобих го. Моят светлинен меч ,е готов.-отвърна с нотка на гордост Феликс след което сложи меча на каменната маса
-Интересно откъде научи как се нарича това благородно оръжие?
-От залата с Архива.
-Хм разбирам, че дроида ми бързо те е ориентирал в храма.
-Не,не съм виждал дроида ви откакто не ме опъти към общата стая в храма.А имате доста огромен архив,имате над милион дискове с каква ли не информация.Незнам как попаднах на диска с информация за мечове,прочетох я,запомних я и я приложих в довършването и настройването на меча. Какво ще кажете,правилно ли съм го зглобил?
-Интересно много интересно Силата е невероятно силна в теб. Целият ми архив е на твое разположение винаги когато търсиш нещо може да проверяваш там.Горд съм да кажа че мойте архиви могат спокойно да съперничат на този в Оброа Скай.-След тези думи ДуГал отново направи онзи жест и меча се издигна и полетя към другият край на масата и застана във въздуха пред лицето му и започна бвано да кръжи няколко секунди като, че ли изучаваше меча и накрая попита:
-Защо избра лилавият кристал?
-Избрах лилавият защото той е неутрален и не е обвързан от никоя страна на силата.
-Справил си се отлично има няколко финни настройки за част от кристалите но не се безпокой дори по опитните не винаги се справят с тази задача. Вероятно ти е чудно как така реших без дори да съм включил меча?-попита загадъчно ДуГал.
-Не не ми е чудно аз четох доста за Силата знам че чрез нея може да се постигне всичко стига да има воля и желание за отдаване. А кога ще започне моето истинско обучение?-попита Феликс искренно
-Млади ученико то вече започна ти сега си мой апрентис това е първата титла в обучението ти и я заслужи с това, че сам без чужда помощ успя да зглобиш Светлинен меч а и с това, че се доверяваш на чувствата и инстинктите ти. Първата фаза на обучението ти ще е тренировка с меч и тя ще започне преди обед, а сега си свободен да разучиш храма или околностите аз трябва да отида до града има нещо специално пристигнало за мен.
-Не,ако може ще предпочитам да остана с вас,вече се разходих и опознах храма, а околностите може да огледам докъто пътуваме до града.
-Така да бъде ще взема теб вместо дройда тъкмо ще може да разгледаш града и да научиш някой неща. Приготви се тръгваме след десет минути и трябва до обед да сме се върнали за първият ти урок по фехтовка с лазарният меч.
-Отлично готов съм да ви придружа.
След тези думи Феликс и ДуГал напуснаха храма и поеха по същата онази пътека която беше довела Феликс тук предният ден.Не след дълго стигнаха до града където на Феликс му направи впечетление че повечето хора ги поздравяваха. Преминаха през тесните улички на колонията докъто стигнаха до космодрума където се срещнаха с някакъв Родианец който им предаде 5 кутии качени на Ховър-шейна след като ДуГал му плати двамата с Феликс поеха обратно по пътя през цялото време не се отрониха никакви думи но не се чувстваше тегобата на малчанието сякаш двамата се разбираха без думи и те не им бяха нужни.
След известно време двамата пристигнаха обратно в храма а там вече ги чакаше Трипиекс който беше подготвил тренажорите. След като дройда пое управлението на ховър-шейната с кутийте и ги прати към сърцето на храма тренировките и обучението на Феликс започнаха.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://Games.BG
KOceTo
Techno Архитект
Techno Архитект


Male
Брой мнения : 1983
Age : 25
Местожителство : На главата ти отгоре.
Професия : Count Mortarius
Любим цитат : Join The Dark Side
Registration date : 29.09.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Сбъдването на едно пророчество Част 1   Чет 10 Май - 10:36

Хах добро добро.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
DuGalle
Рицар Джедай
Рицар Джедай


Male
Брой мнения : 917
Age : 31
Местожителство : При майката на Dadi
Професия : Баща на Dadi
Любим цитат : Go to hell dadi and burn there!
Registration date : 26.07.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Сбъдването на едно пророчество Част 1   Чет 7 Юни - 12:08

Хм поне тук някой е погледнал Smile
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://ued-dugalle.blogspot.com/
Кит Фисто
Върховен инквизитор
Върховен инквизитор
avatar

Male
Брой мнения : 1838
Age : 28
Местожителство : Корускант
Професия : Върховен Учител в Джедайския Орден
Любим цитат : The Dark Side... is a pathway to many abilities some consider to be... unnatural
Registration date : 14.07.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Сбъдването на едно пророчество Част 1   Пет 8 Юни - 1:03

Това за фен арт ли е??? Neutral

_________________
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://bgforceguild.hit.bg
Lino Walker
Bounty Hunter
Bounty Hunter
avatar

Male
Брой мнения : 798
Age : 25
Местожителство : Тарис
Професия : Ловец на глави (особено чалгарските)
Любим цитат : "I'm just a simple man trying to make my way in the universe." - Jango Fett
Registration date : 31.08.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Сбъдването на едно пророчество Част 1   Пет 8 Юни - 3:23

Според мен е за раздел "Общи Star Wars Дискусии" или може би за "Интересни връзки".
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://legacyofkainphbb.forumotion.com/
felix666
Тъмен Джедай
Тъмен Джедай
avatar

Male
Брой мнения : 364
Age : 25
Местожителство : Ох не ми се мисли да пиша...
Професия : Комарджия
Любим цитат : Дойдох,видях,победих.
Registration date : 22.08.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Сбъдването на едно пророчество Част 1   Пет 8 Юни - 6:13

Не са ли го правили фенове???
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://Games.BG
Dadi
Рицар Джедай
Рицар Джедай
avatar

Male
Брой мнения : 709
Age : 27
Местожителство : Корелия
Професия : Пилот от Разбойническата Ескадрила
Любим цитат : "We'll put that in your biography. General Antilles was so good he couldn't fail when he tried to."
Registration date : 27.10.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Сбъдването на едно пророчество Част 1   Пет 8 Юни - 11:15

Може просто разделът да бъде преименуван на Фен Арт и Фикшън и всички разкази да се сложат тука. Фен Арт по принцип се отнася за картинки и рисунки ;)

Малко наивно и детско върви в началото. Освен това има доста правописни и пунктуационни грешки. Както и при оформянето на самия текст - удряй по един спейсбар след препинателните знаци ;)

Важно е обаче да не се притесняваш от грешките, които допускаш. Нормално е, с времето всичко се оправя. Стига да имаш желание да пишеш останалото само ще се нареди :Р

Като го прочета ще си едитна този пост и ще дам още критика :Р

_________________
"This is Commander Wedge Antilles of Rogue Squadron. We are coming to your assistance!"
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://www.bezsmarten.free.bg
DuGalle
Рицар Джедай
Рицар Джедай


Male
Брой мнения : 917
Age : 31
Местожителство : При майката на Dadi
Професия : Баща на Dadi
Любим цитат : Go to hell dadi and burn there!
Registration date : 26.07.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Сбъдването на едно пророчество Част 1   Пет 8 Юни - 12:06

Идеята за преименуването на раздела много ми харесва.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://ued-dugalle.blogspot.com/
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Сбъдването на едно пророчество Част 1   

Върнете се в началото Go down
 
Сбъдването на едно пророчество Част 1
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
ForceGuild: The Force Consortium :: .::Фен Арт::.-
Идете на: