ПОРТАЛ-САЙТИндексЗбИжЗИЙКалендарГалерияВъпроси/ОтговориТърсенеРегистрирайте сеПотребителиПотребителски групиВход

Share | 
 

 Venator vs Acclamotor

Go down 

Кои е подобър?
Acclamotor
50%
 50% [ 2 ]
Venotor
50%
 50% [ 2 ]
И двата са добри
0%
 0% [ 0 ]
И двата не стават
0%
 0% [ 0 ]
Общо гласове : 4
 

АвторСъобщение
Lord Dart Sidius
Посветен
Посветен
avatar

Male
Брой мнения : 67
Age : 24
Местожителство : Карлово
Професия : ученик
Любим цитат : Това са джедаиски изстребители нали?
Registration date : 26.10.2007

ПисанеЗаглавие: Venator vs Acclamotor   Съб 27 Окт - 2:56

Acclamor:

Известни още като републикански нападателен кораб и звезден разрушител клас Акламатор, тези масивни кораби били основния боен крайцер на Републиката в първите години на Войната на Клонингите.

Характеристики

Акламатор
Акламатор е първият кораб от едно цяло ново семейство тежки кръстосвачи – Звездните Разрушители. Триъгълната и заострена форма, която в бъдеще ще се превърне в основна черта на всички подобни кораби дава голямо тактическо преимущество на кораба, тъй като позволява фокусирането на цялата огнева мощ на в една точка пред него, вместо да се налага да бъде завъртян успоредно на вражеската машина. Така силата на атаката е два пъти по-голяма, защото и лявата, и дясната страна стреля, но и освен това врагът има далеч по-малко и трудна за оцелване мишена.
Акламаторите били въоражени с 12 счетворени турболазера, по шест от дясната и лявата страна на командната кула. Освен това разполагали и с 24 лазерни оръдия, както и с четири торпедни тръби. Благодарение на тази огнева мощ група Акламатори можели да изпълняват заповед, наречена „Основа Делта Нула” – унищожителна орбитална бомбардировка, която тотално заличавала всички признаци за живот на дадена планета, чрез стопяване на земната кора на планетата или разграждане на почвения слой.
Въпреки зашеметяващото си въоражение и бойна сила, Акламаторите били основно транспортни кораби. Типичният представител можел да пренася 16 000 души, както и множество поддържащи машини – 320 спйдер-мотоциклети, 48 АТ-ТЕ канонерки, 36 тежки самоходни артилерийски оръдия (SPHA). Освен това пренасяли 80 републикански оръдейни кораби, а вероятно и V-19 изтребители или V-Уингове. Самият екипаж на кораба бил изграден от 700 души, като със сигурност в първите години на Войните на Клонингите всички били клонинги.
За по-ефективно стоварване на този товар Акламаторите са можели да навлизат в атмосферата на планета и дори са можели да кацат на повърхността. При битката за Мон Каламари корабите, ползвани от майстора джедай Кит Фисто дори осъществяват водно кацане.

Venator-клас Звезден Разрушител:

Венаторите, известни още като републикански нападателни крайцери, били първите кораби от новия клас – Звезден Разрушител. Създадени от Галактическата Република в края на Войните на Клонингите, те били една от основните причини за победата на Републиката.

Характеристики

Венатор над Корусант
За разлика от по-старите си събратя – Акламатор-клас крайцерите, Венаторите били създадени, за да бъдат единствено и само бойни кораби. Макар и да пренасяли 2000 войника, основната цел на тези масивни бойни машини било повалянето на вражеските капитални кораби.
Дълги 1137 метра, това били едни от най-големите кораби, можещи да влизат в атмосферата на дадена планета и безпроблемно да кацат на повърхността й, по тази начин значително улеснявайки стоварването на войските. Венаторите пренасяли 2000 войника, множество совалки, както и 24 различни по вид и предназначение канонерки. Екипажът на кораба се състоял от 7400 души, като към тяхно вероятно се включва и подържащия персонал за изтребителите и самите пилоти.
Въпреки наистина масивния си размер, тези крайцери били достатъчно бързи да догонват и залавят далеч по-малки и маневрени от тях кораби.
Един от най-интересните елементи но корабите от този клас бил двойната командна кула. Дясният отсек отговарял за самия кораб, доката лявата кула била отговорна за координирането на изтребителитe
Въоръжение
Основните оръдия на тези крайцери били осемте тежки DBY-827 сдвоени турболазерни оръдия. Това били едни от най-могъщите оръдия, ползвани някога в републиканската флота. По отношение на огневата си мощ те били равностойни на основната батарея на Имперските Звездни Разрушители. Освен това били изключително далекобойни – можели да оцелят мишена, намираща се на 10 светлинни минути разстояние. Не само това, но и при близък бой можели да се завъртят за само 3 секунди.
Освен това тези оръдия разполагали със седем различни степени на мощност, всяка консумираща повече енергия от предишната, но и нанасяща далеч по-значителни поражения. Като истински бойни кораби Венаторите можели да пренасочват цялата енергия от реактори към тези оръдия, по този начин драматично увеличавайки боеспособността им.

Лазерно оръдие на Венатор
Освен тези осем внушителни оръжия Венаторите разполагали и с множество по-малки: 2 сдвоени турболазера, разположени отляво и отдясно, 52 леки лазерни оръдия за отбрана срещу вражески изтребители, 4 тежки тръби за протонни торпеда, всяко от които разполагаща се 16 торпеда. Освен това имали и 6 прожектора на прехващачи лъчи.
По идея на Генерал Анакин Скайуокър Венаторите на Флотата „Отворен Кръг” разполагали с тежко SPHA оръдие, инсталирано в коремния им хангар. Те се доказали като изключително ефективна добавка, прикривайки крайцерите, докато спускали изтребителите или войските си през този хангар.
Изтребители
Макар Венаторите да са били основно бойни крайцери, те също така и играели ролята на самолетоносачи. Всеки такъв кораб разполагал с 420 различни изтребителя – общо 35 ескадрили: 192 V-Уинга, 192 ETA-2 Actis изтребители и 36 ARC-170 тежки изтребителя. Не само това, но и разполагали с 40 Републикански Оръдейни Кораби и множество совалки.

Венатор излита от Корусант
За да могат ефективно да излитат изтребителите, Венаторите разполагали с множество хангари, най-внушителен от които бил централният. Почти целият кораб можел да се отвори, разкрвайки огромно хангарно помещение, от които десетки кораби можели светкавично да излитат. Единствения проблем било сравнително бавното отваряне и затваряне на вратите, което често оставяло кораба твърде уязвим за вражески огън. Силните щитове донякъде компенсирали тази грешка, но тя била коригирана едва в бъдещите модели Звездни Разрушители.
Освен главния си хангар Венаторите имали един значително по-малък коремен, както и два други, разположени отляво и отдясно на крайцера. Двата странични хангара освен това служили и като място за скачване с космически станции или други капитални кораби.

История

Лира Блиссекс
Венаторите били разработени от Лира Блиссекс, дъщеря на гениалния инженер Уалекс Блиссекс и произвеждани от Kuat Drive Yards. За пръв път били употребени 20 г. ПБЯ – през втората година от Войните на Клонингите.
Венаторите бързо се превърнали в най-известния и най-страховития кораб на Републиката, печелейки множество битки, най-важната от която била Битката за Корусант, в която именно Венатор играе решаваща роля за повалянето на флагмана на сепаратистките сили – Невидимата Ръка.
След края на Войните Венаторите се превърнали в основния капитален кораб на Галактическата Империя. Но окуражена от успеха на това свое изобретение Лира Блиссекс започва разработката на своята мечта – Император-клас Звездните Разрушители. След тяхната поява Венаторите постепенно биват изоставяни, производството им – преустановено, а останалите модели били бракувани.
По време на Галактическата Гражданска Война все още имало функциониращи Венатори – главно такива, попаднали в ръцете на пирати и разбойници.

Имперски Венатори
Тривия
-“Venator” (Венатор) е латинска дума, означаваща „ловец”. -В „Отмъщенението на Ситите” се вижда, че Венаторите имат още едно тежко турболазерно оръдие, силно наподобяващо основните си осем. То е разположено отстрани на кораба, точно до един от нормалните турболазери. Възможно е това да е просто модификация на корабите от Флотата „Отворен Кръг”.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://www.vbox7.com
Dadi
Рицар Джедай
Рицар Джедай
avatar

Male
Брой мнения : 709
Age : 27
Местожителство : Корелия
Професия : Пилот от Разбойническата Ескадрила
Любим цитат : "We'll put that in your biography. General Antilles was so good he couldn't fail when he tried to."
Registration date : 27.10.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Venator vs Acclamotor   Съб 17 Май - 13:22

Принципно това са два кораба толкова различни по функция, че е доста трудно да се сравнят. Не само това, но и реално погледнато Венатора е много по-добър от по-старото си братче. Технологичен прогрес and stuff, а освен това и Акламаторите си остават, де факто, транспортни крайцери. Да, Акламатор II е бойна фрегата, но Венатор по въоръжение и цялостно бойно КПД я отвява като куцо пиле - домат ;-р

_________________
"This is Commander Wedge Antilles of Rogue Squadron. We are coming to your assistance!"
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://www.bezsmarten.free.bg
Starkiller
Рицар Джедай
Рицар Джедай
avatar

Male
Брой мнения : 227
Age : 21
Местожителство : Варна
Професия : Jedi Guardian
Любим цитат : Нека майка ти бъде с мен
Registration date : 25.12.2011

ПисанеЗаглавие: Re: Venator vs Acclamotor   Пон 26 Дек - 2:36

Интересно
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://vbox7.com
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Venator vs Acclamotor   

Върнете се в началото Go down
 
Venator vs Acclamotor
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
ForceGuild: The Force Consortium :: .::Холокрон::. :: Превозни средства-
Идете на: