ПОРТАЛ-САЙТИндексЗбИжЗИЙКалендарГалерияВъпроси/ОтговориТърсенеРегистрирайте сеПотребителиПотребителски групиВход

Share | 
 

 Стилове на бой с лазерен меч - І част

Go down 
АвторСъобщение
Бобо W
Рицар джедай
Рицар джедай
avatar

Брой мнения : 1003
Age : 28
Registration date : 01.11.2006

ПисанеЗаглавие: Стилове на бой с лазерен меч - І част   Сря 1 Ное - 12:22

Разделям на две части, защото твърди, че е прекалено дългоПояснения: Инфорацията е официална, тоест от одобрени от хората на Лукас книги и др.
Изледванията са осъществени с преглеждане на битките кадър по кадър.

http://free.hit.bg/swnem13/Forms.doc

форма=стилФорма І, Шии-Чо

История:

Шии-Чо е форма, създадена от джедаите след лазерния меч. Джедаите променят древни традиции в боя с меч, за да се съобразят с необичайните характеристики на лазерния меч. Той се изучава от младите джедаи в самото начало на тяхното обучение и от него произлизат почти всички останали стилове.

Същност:

Шии-Чо е основата на боя с лазерен меч, като в него стоят основните защитни и нападателни позиции, различните зони и форми на обучение. Понякога наричана идеалната форма, заради простотата си, Шии-Чо използва хоризонтални странични въртенета и парирания, като острието на меча се държи нагоре, за да се махне това на противника при странична атака. Ако атаката е отдолу и цели главата, Шии-Чо просто сменя движението с хоризонтално държан меч, който се движи нагоре-надолу, за да блокира изстрели.  

Изследване:

Кит Фисто с/у Дарт Сидиъс:

Сидиъс уби Фисто на третия си удар срещу него, но въпросът е защо Кит издържа толкова, докато другите майстори, Ийт Кот и Сейси Тин, използват много по-напреднали форми?
Отговорът е един – простотата. Елементарните движения позволиха на Кит да удържи два удара срещу Сидиъс, да запази дистанция и дори да атакува могъщия ситски лорд. Шии-Чо неслучайно е наричана “идеалната форма”. Сидиъс очаква много по-сложни действия, планирани с ходове напред, и предвиждайки ги, убива Ийт Кот и Сейси Тин. Но Шии-Чо е само реакция, движения, които се ръководят пряко от Силата, както простото блокиране на изстрели. Все пак Кит бе поразен, но ще остане в архивите на Джедайския Орден, поне докато съществуват.Форма ІІ, Макаши

История:

Макаши е първата наистина създадена от джедаите форма. Докато Шии-Чо е преработена древна форма на бой с меч, Макаши е абсолютно и само развит за лазерен меч. Преди напредъка на бластерите, когато още са се използвали вибромечове и най-различни други енергийни оръжия, майсторите на Ордена създават този стил.

Същност:

Макаши е лек и грациозен стил, който позволява на джедая да атакува и да се защитава с минимално усилие. Въртенето на меча срещу противника е основна част от тази форма. Въпреки че е основно приложим срещу лазерен меч и други оръжия за близък бой, понякога майсторвството над Макаши може да бъде използвано за също толкова лека и грациозна защита срещу бластерни изстрели.

Изследване:

Дуку с/у Анакин и Оби-Уан:

Атаро, стилът, използван от Куай-Гон и от Оби-Уан, предава майстора джедай в боя срещу Дуку. Графът познава добре стила и знае всичките му слабости, и със собствения си Макаши побеждава Оби-Уан с неголямо усилие. Само новите Соресу-движения на Оби-Уан, които е започнал да изучава след смъртта на учителя си, пречат на Дуку да го посече и той първо го ранява, а след това се опитва да го убие.
Анакин се намесва, възстановил се от мълнията на Дуку. Стилът на Анакин е Шиен, мощен стил, който е значително по-агресивен и неотстъпващ, за разлика от Макаши. Опита на Дуку обаче си казва думата и дори срещу два меча в ръцете на младия джедай, графът намира слабото място в защитата на момчето и му отнема ръката.

Дуку с/у Йода:

Атаро е познат на Дуку стил, той знае как да реагира на всяка атака и какво следва след всяка защита. Но Йода е толкова бърз,, че Графът няма време да реагира. Въпреки това неговия Макаши го защитава известон време, докато намира възможност да избяга.

Дуку с/у Оби-Уан и Анакин(2)

Дуку все още е майстор на Макаши, но Оби-Уан е станал майстор на Соресу, и графът първоначално започва битката с мисълта за начините, по които да наделее над този стил. Това позволява на Оби-Уан и Анакин да притиснат Сепаратисткия лидер, и той използва Силата, за да се освободи от тях.
Оби-Уан бива притиснат от една платформа и е в безсъзнание, но Анакин става и напада Дуку. Когато вече е само срещу него, Графът разбира, че младият рицар не използва чист Шиен, а го смесва с акробатиките на Атаро, в така наречения “Джем Со” стил. Въпреки че Дуку може да се бие и да победи и двата стила поотделно, заедно те са прекалено силни и кинетичната сила в ударите на Джем Со е прекалено силна за
грациозния и лек Макаши. В крайна сметка Анакин приклещва остриетата и дръжките на двата меча и му реже ръцете.Форма ІІІ, Соресу

История:

Соресу бива създаден поради напредъка на бластерните оръжия и налагането им в почти всяка прослойка на Републиката. Въпреки, че и Шии-Чо е стил, обвързан с блокирането на изстрели, майсторите са искали да направят стил специално за тази цел.

Същност:

Соресу е може би най-добрата защитна форма. Майсторите й са почти неуязвими. Бързите рефлекси са на първо място за овладяване на този стил, както и бърз преход между позициите, за да бъдат изпреварени изстрели на бластерите. Освен това Соресу никога не оставя открити части на тялото и това го прави и удобен стил срещу лазерни мечове и други оръжия за близък бой. Майстор на този стил може да се изправи и срещу най-добрите майстори на Макаши.

Изследване:

Оби-Уан с/у Джанго Фетт:

Оби-Уан започва да овладява Соресу след смъртта на Куай-Гон и доказаната неефективност на Атаро срещу новия опонент – ситовете.
В битката си срещу Джанго Фетт той се изправя срещу най-добрия стрелец в Галактиката, но големите му умения в третия стил не позволяват на мандалорианеца дори да го одраска, въпреки че е на по-удобно положение – във въздуха, поради своята реактивна граница. Джанго стреля и много бързо, но Соресу позволява на Оби-Уан да не променя позицията си и същевременно да успява да отрази всеки бластерен изстрел.

Оби-Уан с/у Дуку:

Оби-Уан още не е овладял напълно Соресу и го смесва със стария си стил, Атаро. Дуку е майстор на Макаши, най-добрия стил в бой срещу лазерен меч. Въпреки че блокира голяма част от ударите, все още незамрялото влияние на Атаро го предава. Дуку познава всичките слабости на тази форма, защото е бил учител на Куай-Гон. Затова и Дуку побеждава, оставяйки две рани, на рамото и на крака на майстора джедай.

Оби-Уан с/у Грийвъс:

Оби-Уан вече напълно е овладял Соресу и затова е достатъчно умел, за да се изправи пред страховития дроидски генерал. Вместо да изпратят Мейс Уинду, или Йода, Съвета изпраща него, защото неговия стил е защитен, а срещу Грийвъс, с неговите четири меча, атаката дори на джедай, използващ Силата, е самоубийство. Въпреки че Соресу е използван от повечето джедаи, той е може би най-ефективния стил срещу опонент като Грийвъс. Простотата е основното му качество.
Грийвъс използва горинте си две ръце, за да създаде стена, през която много малко джедаи могат да минат, а и дори да го направят, другите му две ръце поемат длъжността. Оби-Уан не прави грешката да атакува и се защитава, докато се открива възможност да разбие стената от лазерни мечове, направена от Грийвъс. След това прави скок зад него, за да го обърка още малко и дродиското му тяло да забави реакцията, и когато отново му се открива възможност, отрязва едната дураниева ръка. После разрязва и пръстите на другата, заедно с лазерния меч в нея. Сега вече Грийвъс става почти нормален опонент и в последвалата след преследването битка Оби-Уан успява да разконцентрира генерала, взима бластера му и го убива.Форма ІV, Атаро

История:

Атаро е форма, създадена по времето на големите войни в историята на Републиката. Майсторите са създали този стил, за да отговорят на слабостите си и да развият по-дълбокото използване на Силата в боя с лазерен меч.

Същност:

Атаро е акробатична форма, която включва използването на Силата за постигане на по-добри физически резултати, които иначе биха били невъзможни. Също така са увеличени и бързината, и силата на ударите.

Изследване:

Куай-Гон с/у Дарт Мул:

Куай-Гон е майстор на Атаро, но за разлика от Йода просто не притежава опита и възможностите в Силата, които са нужни, за да се правят акробатиките му. Стилът на Моул е комбинация между няколко стила, но най-вероятно в основота си е Джем Со. Силата на Джем Со е голяма и Атаро не може да я удържи – четвъртия стил е бърз и акробатичен, но отстъпва по кинетична мощ на Шиен. Един удар с дръжката на меча обърква джедая и преди да успее да реагира, Моул го пронизва.

Йода с/у Дуку:

Въпреки че стила на Дуку е по-добър в битка меч срещу меч и графът познава добре стила на Йода, Йода е много напреднал в Силата и акробатичните движения, които другите джедаи използват в слаба степен, при него са усилени и много по-бързи. Скоростта му е огромна и макар Атаро да не е защитна форма, малкото тяло на Йода и постоянното му движение му осигуряват перфектна защитеност.

Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
d@40
Jedi Hunter
Jedi Hunter
avatar

Male
Брой мнения : 736
Age : 28
Местожителство : София
Любим цитат : Star Wars , Girls , Science, Politics
Registration date : 15.07.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Стилове на бой с лазерен меч - І част   Сря 1 Ное - 13:14

Страхотно БРАВО супер са и двете части

_________________
"Jedi, you are surrounded, your armies decimated. Make peace with the Force now, for this is your final hour. But know that I, General Grievous, am not completely without mercy. I will grant you a warrior's death. Prepare."
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Darth Sanguinis
Ситски Лорд
Ситски Лорд
avatar

Male
Брой мнения : 1993
Age : 26
Местожителство : The Purgatory
Професия : Purifier
Registration date : 30.09.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Стилове на бой с лазерен меч - І част   Чет 2 Ное - 5:24

Дааа крайно време беше някой да направи такова инфо Аз смятах ама ме домързя малко lol!
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
vurbito
Рицар Джедай
Рицар Джедай
avatar

Male
Брой мнения : 1177
Age : 26
Професия : Bassmaster
Любим цитат : Obey your master! MASTER!
Registration date : 20.07.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Стилове на бой с лазерен меч - І част   Нед 3 Дек - 13:11

мерси

преработи го в есе и ти пиша 6.00 за годината Smile
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Бобо W
Рицар джедай
Рицар джедай
avatar

Брой мнения : 1003
Age : 28
Registration date : 01.11.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Стилове на бой с лазерен меч - І част   Пон 4 Дек - 1:16

Есе - не. Но скоро ще пусна един трактат за дизайна на лазерните мечове...


Затрих.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
[SW]Obi-Wan Kenobi
Падауан
Падауан
avatar

Male
Брой мнения : 101
Age : 28
Професия : Мастър Джедай
Любим цитат : Нека силата да бъде с теб!
Registration date : 20.03.2007

ПисанеЗаглавие: Re: Стилове на бой с лазерен меч - І част   Пет 23 Мар - 10:33

И на мен ми хареса!!Браво ThumbsUp
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
KOceTo
Techno Архитект
Techno Архитект


Male
Брой мнения : 1983
Age : 25
Местожителство : На главата ти отгоре.
Професия : Count Mortarius
Любим цитат : Join The Dark Side
Registration date : 29.09.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Стилове на бой с лазерен меч - І част   Пет 23 Мар - 11:41

Хръхъм!
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Plo_Koon
Падауан
Падауан
avatar

Male
Брой мнения : 160
Age : 23
Registration date : 23.03.2007

ПисанеЗаглавие: Re: Стилове на бой с лазерен меч - І част   Нед 28 Фев - 9:15

бр добро инфо - с голям интерес го прочетох
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://starwarsrpn.forumotion.com/index.htm
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Стилове на бой с лазерен меч - І част   

Върнете се в началото Go down
 
Стилове на бой с лазерен меч - І част
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-
» Сладки бебета-животни - Част I

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
ForceGuild: The Force Consortium :: .::Холокрон::. :: Други интересни информации-
Идете на: