ПОРТАЛ-САЙТИндексЗбИжЗИЙКалендарГалерияВъпроси/ОтговориТърсенеРегистрирайте сеПотребителиПотребителски групиВход

Share | 
 

 Стилове на бой с лазерен меч - ІІ част

Go down 
АвторСъобщение
Бобо W
Рицар джедай
Рицар джедай
avatar

Брой мнения : 1003
Age : 28
Registration date : 01.11.2006

ПисанеЗаглавие: Стилове на бой с лазерен меч - ІІ част   Сря 1 Ное - 12:24

Втората част. Моля погледнете за пояснение другата тема - http://databgjediorder.frbb.net/viewtopic.forum?t=743
Форма V, Шиен

История:
Петата форма на лазерния меч е създадена от майстори джедаи, което смятат, че Соресу е прекалено пасивна и защитна форма, а Атаро не е достатъчно мощна. И Соресу, и Атаро правят този, който ги използва почти непобедим, ако ги овладее майсторски, но не му позволяват да надделее над противника. Затова бива създаден Шиен. За някои джедаи Шиен неуместно поощрява фокусирането върху доминирането над другите, а други се водят от максимата “постигане на мир чрез превъзхождаща огнева мощ”.

Същност:

Шиен е атакуващ стил, чиято цел е да направи този, който я използва, победител. Тази форма уксплоатира умението на лазерния меч да отбива бластерните изстрели, като ги връща към стрелеца. Шиен е уникална форма, при която острието на меча е в хоризонтална позиция, върхът е насочен към противника. Шиен концентрира върху атакуващите движения и влагането на повече сила в ударите, когато си изправен срещу меч. Макар да може да бъде и защитен стил срещу бластер, връщането на изстрелите го прави, най-точно казано, контраатакуващ.

Изследване

Анакин с/у Дуку(еп.3)

Анакин комбинира мощта на Шиен с акробатиките на Атаро в стила Джем Со. За разлика от Куай-Гон обаче, той има достатъчно потенциална и реална мощ, за да прави ефективни акробатики и да влага още повече сила в така или иначе мощните удари на Шиен. Огромната кинетична мощ притиска Дуку и не му позволява да развие галантните удари на Макаши.Форма VІ, Ниман

История:

Ниман е форма, създадена от група джедаи, които комбинират добрите страни на другите форми, но без прекалено да се задълбочават в някоя от насоките. Всъщност стила е смесица между другите пет. Тя много удобна за джедаи, които искат да се ориентират към дипломацията или архивите, или други длъжности, които не налагат често използване на лазернния меч, защото всеки падауан изучава Шии-Чо в началото на обучението си, а после продължава да изучава другите четири форми за около една-две години всяка, без да се фокусира върху някоя специално. Когато завърши тренировката си, ако не се е фокусирал върху никоя форма, той става практически майстор на Ниман. Така му остава много време за изследвания и изучаване на дипломация, и оттам идва названието “дипломатическа форма”. Този стил е много удобен за съвремения джедай преди Войната на Клонингите, защото майсторството му в дипломацията е много по-ценно в тези времена от майсторството му с меча.

Същност:

Ниман е смесица от Шии-Чо, Макаши, Соресу, Атаро и Шиен. Простотата на първата форма и защитните позиции на третата се комбинират с леките акробатики на четвъртата и грациозността на втората, както и отчасти мощта на петата. Тези отделни частици правят една “умерена” форма, която обаче не е достатъчна в истинска и тежка битка.

Изследване:

Колеман Требор с/у Джанго Фетт:

Колеман Требор е майстор джедай, член на Съвета и майстор на Ниман. Джанго е най-добрия стрeлец в Галактиката, с рефлекси, надвишаващи тези на много джедаи. Майстор Требор успява да блокира два изстрела, но останалите три го повалят на арената, заедно с всички други джедаи, които използват шеста форма.Форма VІІ, Джуйо

История:

Джуйо е древен и мощен стил, и не се знае много за създаването му. Смята се, че е бил създаден от Мейс Уинду, но се забелязват следи от този стил още отпреди Мандалорианските войни. Мейс Уинду е създал Ваапад, стил, който е част от Джуйо, но е още по-силен и риска за този, който го използва, ощке по-голям. Джуйо има много малко майстори, Ваапад само трима – Мейс Уинду, Депа Билаба и Сора Булк.

Същност:

Джуйо е агресивна и силно офанзивна форма, която се изучава само от напреднали майстори. Концентрирането върху битката може да поведе джедая към Тъмната страна. За да може да използва Джуйо умело, джедаят трябва първо да изучава другите форми. Използват се смели и бързи движения, които могат да бъдат много рискови. Това е най-кинетичната форма, използвана от джедаите.

Изследване:

Джанго Фетт с/у Мейс Уинду:

Джанго Фетт убива рийка и се изправя срещу Мейс Уинду. Започва да стреля, но майсторът джедай умела отбива всеки изстрел. Това движение е различно от Соресу, където джедаят е застанал в позиция и блокира изстрелите, и от Шиен, където джедаят връща изстрелите към противника си с бързи въртенета. Чернокожият майстор просто отбива изстрелите встрани, тичайки срещу ловеца на глави. Разрязва бластера му и му отсича главата. Джанго няма време да реагира, бързината на джедая надвишава неговата, освен това е леко ранен след атаката на рийка.Ваапад

История:

Ваапад е подформа на Джуйо, създадена от Мейс Уинду с асистенцията на Сора Булк. Кръстена е на хищно създание от планетата Сарапин, известно с мълниеносните си и опасни атаки. Ваапад имат най-малко седем пипала, а тези на най-големите достигат до 21 на брой, като се движат толкова бързо, че за да се разбере колко пипала има, трябва да се убие и след това да се преброят.
На Ваапад се обучават само най-добрите майстори на Ордена. Ваапад е превзел Сора Булк и под влиянието на Дуку той се обърнал към Тъмната страна. Куинлан Вос, обучен във Ваапад от Сора Булк, също потънал в сенките, макар и не основно заради този стил. Депа Билаба, ученичката на Мейс, също не издържала на натиска и минала към Тъмната страна, а по-късно изпаднала в кома.

Същност:

Ваапад е агресивна и мощна форма, в основата на която е Джуйо. Майсторите на Ваапад канализират тъмнината в себе си и я използват наравно с тъмнината. За Депа Билаба и Мейс Уинду Ваапад е било повече от боен стил – той е бил състояние на ума, философия. Сливането със Силата е близо до границата. Всъщност това не е цялостен стил, а група от агресивни маневри.
За да използва Ваапад, джедаят трябва да се наслади на битката, да усети истински нещата, да не се страхува от собствената си тъмнина. Ваапад е едно пътуване през Тъмната страна. Въпросът е дали ще преминеш.

Изследване:

Дарт Сидиъс с/у Мейс Уинду:

Сидиъс убива с лекота другите трима джедаи, които идват да го арестуват. Мейс Уинду обаче е много по-могъщ и от тримата, взети заедно, и психически е по-готов да се изправи срещу него. Бъдещият император използва смъртоносна смесица между Макаши, Атаро и може би Джуйо. Голямата му мощ в Силата увеличава скоростта му и само тази на Мейс, комбинирана със смъртоносния Ваапад, може да се сравни с неговата. И, разбира се, на майстор Йода.
Мейс му се налага да отстъпва, въпреки че Ваапад е нападателен стил. Бързината на Сидиъс и силата на ударите му могат да бъдат преодолени само с отстъпване. След като излиза на по-открито пространство обаче, Мейс се гмурва във Ваапад. Така успява да надделее над ситския лорд и да избие меча от ръцете му. Когато Сидиъс праща мълния по него, Мейс я блокира с меча си, но освен това тя се превежда през Ваапад и се връща към Сидиъс, оставяйки му “белези”.Форма 0

История:

Така Йода нарича формата, използвана от майстор джедай Фаланил Баакс, дурос, изследовател на лазерния меч. Вместо да се занимава с дипломация и седемте форми, Баакс изучавал конструкцията на лазерния меч. Никога не е имал падауан, въпреки, че е обучавал много млади джедаи, при условие, че първо са си направили меч.

Същност:

Нулевата форма представлява в най-чистата си форма използването на меч, който не е активиран. Много падауани смятали това за глупаво, но в него имало скрита дълбока мъдрост. Това предупреждава джедая да знае кога е нужно да извади меча и кога трябва да го остави на колана си. Разбирането на смисъла на тази форма и медитирането върху избягването на насилие и смърт показва истински надарените в Силата ученици.


Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
d@40
Jedi Hunter
Jedi Hunter
avatar

Male
Брой мнения : 736
Age : 28
Местожителство : София
Любим цитат : Star Wars , Girls , Science, Politics
Registration date : 15.07.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Стилове на бой с лазерен меч - ІІ част   Сря 1 Ное - 13:13

Супер БРАВО Smile

_________________
"Jedi, you are surrounded, your armies decimated. Make peace with the Force now, for this is your final hour. But know that I, General Grievous, am not completely without mercy. I will grant you a warrior's death. Prepare."
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Бобо W
Рицар джедай
Рицар джедай
avatar

Брой мнения : 1003
Age : 28
Registration date : 01.11.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Стилове на бой с лазерен меч - ІІ част   Сря 1 Ное - 13:19

Мерси, не е нужно да пишеш навсякъде:V
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
vurbito
Рицар Джедай
Рицар Джедай
avatar

Male
Брой мнения : 1177
Age : 26
Професия : Bassmaster
Любим цитат : Obey your master! MASTER!
Registration date : 20.07.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Стилове на бой с лазерен меч - ІІ част   Нед 3 Дек - 13:18

една малка грешка

за ваапад не е тъмнината и тъмнината , а светлината и тъмнината
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Force
Sith Master
Sith Master
avatar

Male
Брой мнения : 433
Age : 30
Местожителство : София
Професия : Джедай
Registration date : 12.12.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Стилове на бой с лазерен меч - ІІ част   Пет 16 Мар - 7:47

ооо това изглежда интересно ей сега ще го прочета!
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://emma-watson.net/
Plo_Koon
Падауан
Падауан
avatar

Male
Брой мнения : 160
Age : 23
Registration date : 23.03.2007

ПисанеЗаглавие: Re: Стилове на бой с лазерен меч - ІІ част   Нед 28 Фев - 9:23

този стил Ваапад определено ме заинтригува... ще потърся в SW Wiki-то още инфо за него па дано излезе нещо
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://starwarsrpn.forumotion.com/index.htm
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Стилове на бой с лазерен меч - ІІ част   

Върнете се в началото Go down
 
Стилове на бой с лазерен меч - ІІ част
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-
» Сладки бебета-животни - Част I

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
ForceGuild: The Force Consortium :: .::Холокрон::. :: Други интересни информации-
Идете на: