ПОРТАЛ-САЙТИндексЗбИжЗИЙКалендарГалерияВъпроси/ОтговориТърсенеРегистрирайте сеПотребителиПотребителски групиВход

Share | 
 

 Коран Хорн

Go down 
АвторСъобщение
Argentum
Майстор Джедай
Майстор Джедай
avatar

Male
Брой мнения : 175
Age : 34
Местожителство : Uppsala, Sweden
Registration date : 04.11.2006

ПисанеЗаглавие: Коран Хорн   Съб 4 Ное - 7:42

КОРАН ХОРН

Биологически вид: човек
Пол: мъжки
Цвят на косата: кафяв
Цвят на очите: зелен
Ръст: 1,67 м.
Родна планета: Корелия
Бивш офицер от корелианската служба за сигурност, КорСек, бивш пилот в Разбойническата ескадрила (и то един от най-добрите, отстъпващ само на Люк Скайуокър и наравно с Уедж Антилес и Тайко Селчу), майстор-джедай ас-пилот, щурмовак, познавач на бойни изкуства, любяш съпруг и нежен баща - и макар че всичко това е казано зе един човик - Коран Хорн - в него няма нищо свръхестествено и с всичко се е сдобил със собствените си ръце, а не благодарение на Силата. Коран се изкачвал към върха с тежък труд и упорство.

Вярно е, че Коран принадлежал към древния джедайки клан, чиито корени стигат до великия корелианец джедай Кейран Халкион. Всички джедаи от Корелианския сектор се били прославили със своята непримиримост - те строго следвали традициите на родината си и много пъти пренебрегвали даже указанията на Върховния Съвет на Ордена, който настоявал за обет за безбрачие и не одобрявал родствените връзки. Родословното дърво на фамилията Хелкион стигало чак до Ней Халкион - легендарен майстор джедай, който загинал по време на Войните на Клонингите на планетата Сесувф.
Най-добрия приятел на Халкион - офицера от Корелианската Служда по сигурността Рустек Хорн - се оженил за неговата вдивица - Сцера - и усиновил сина им Валин. За да се защитиот Имперската Чистка, Валин си сменил документите и приел името Хал Хорн. Скоро той се оженил за Ниша и тя му родила син, когото кръсили Коран и гогато пораснал завършил Академията на Корелианската Служба по Безопасността, за да поеме по стъпките на баща си.
Както всички Халциони, неговите способности в Силата не са като тези на останалите. Например той няма почти никакви телекинетични умения и дори не може да си извика лазерния меч, ако му излети от ръката. За сметка на това има невероятна илюзия, способен да промени дори възприятията на джедаи, както и енергийна абсорбция. Когато абсорбира енергията, трябва да я изрази някак, иначе ще се пръсне. Тогава е в състояние да левитира и да постига чудеса със Силата. Предсмъртното деяние на дядо му е било да източи докрай енергията на забития в гърдите му лазерен меч и да размаже тъмния джедай, който го е пробол.

Коран пораснал, без да знае нищо за родствената си връзка с джедайската фамилия. подобно на баща си постъпил в Корелиансакта Служба по Безопасността (КСБ) и я завършил около 2 тодини преди битката за Явин. Заедно с баща си той изпълнил много задачи за КСБ, включинтелно и ареста на Зек Тайн - един от големите шефове на органицзацията "Черното Слънце" малко преди битката на Хот.
По това време майката на Коран загинала в автомобилна катастроа, за която бил виновен замаяния от наркотици шофьор на скоростния катер. Коран се преместил в Отдела за Борба с Контрабандистите и започнал да работи в екип с Йела Весери. Но след половин година животът му бил помрачен от друга трагедия - баща му бил убит от наемния убиец Боск. Киртан Лор - офицер от отдела по делата на Империята - пуснал Боск на свобода, като дори не му наложил глоба.
Коран заподозрял, че именно Лор бил поръчал убийството на баща му, но нямал никакви доказателства. Йела му помогнала да се справи с мъката и започнали да обсъждат дългосрочните перспективи на работата. Особено много ги вълнувал натиска върху КСБ от страна на Империята. Коран се срещнал с няколко представители на републиканската елитна Ескадрила "Скитник" , когато те били на планетата, за да търсят съпругата на барон Фел. Търсенето не се увенчало с успех, но Коран и Йела помогнали на републиканците да спасят племенника на барона - Фирик.
Около една година след битката за Ендор Киртан Лор заповядал на офицерите от КСБ да притиснат "предателското корабоплаване" на Новата Република. На Коран и Йела им било дошло до гуша от заповедите на Лор и не искали да ги сполети съдбата на Хал Хорн, затова заедно със съпруга на Йела Дирик избягали от Корелия под фалшиви имена.
Те излетели на изтребител тип "X-Wing", който Коран откраднал от хангара на КСБ, като едва избегнали засадите, заложени им от Лор. Коран се криел под много неубедителни псевдоними, докато най-накрая не се сдобил с документи на правителствен представител от планетата Гаркв, която се намирала във Външния ръб. Прекарвайки около година на Гаркв, Коран успял да стане личен съветник на Префекта на Империята Мош Барис и съдействал за освобождаването на много политически затворници. Коран избягал от Гаркв, когато на планетата пристигнал Киртан Лор и скоро след това се записал в армията на Новата Република.

Коран Хорн е единственият, който успява да избяга от имперския таен затвор Лузанкя, който се оказва звезден разрушител от клас Супер, близнак на вейдъровия Екзекутор. Участва в превземането на Корусант от Новата република.


Коран бил избрал най-подходящия момент, тъй като Уедж Антилис бил решил да възстанови Ескадрила "Скитник". Коран успешно взел изпиттите и учавствал в щурма на Борлейас.- Лор, който сега работел лична за Исан Айсард, се опитал да устрои покушение върху Коран и съратниците му. В това време Коран успял да се сближи с Миракс Терик - дъщерята на небезизвестния контрабандист Бустър Терик, който някога бил спасил от кеселските рудници.

Женен е за Миракс Терик, дъщеря на Буустър Терик, един от най-известните контрабандисти. Бидейки бивш КорСек, има доста търкания с тъста си.

Коран и приятелите му по оръжие тайно се отправили към грабителските войски на Империята на Корусант, за да подготвят нахлуването на Новата Република на Корусант. По време на сражението изтребителя на Коран бил ударен и пилотът дошъл в съзнание чак на борда на звездния разрушител "Лусанкия" като пленнин на Исан Айсард. В Новата Република го считали за мъртъв, а партньора му пилот Тику Селчу даже го дали под съд за непреднамерено убийство. Но на Коран му се удало да избяга от "Лусанкия" с много богати трофеи - първия от тях бил лазерния меч на Ней Халкион, който се съхранявал в Имперкия музей. Втория бил новината за смъртта на Киртан Лор, който загинал от наемницети на Исан Айсард.
Макар че бил вдъхновен от джедайското си наследство, Коран не бил още морално готов да постъпи в Аказемията на Люк Скайуокър и затова отложил тренировките. Вместо това по времето на Войната за бактата помогнал да свалят Исан Айсард от поста на управителка на Тиреф.
Миракс и Коран се уженили на борда на заловения имперси звезден разрушител, а след това повторили церемонията на Корусант с още по-голяма пищност. След кратък меден месец на Алакат Коран взел участие във военната операция против Върховния адмирал Траун и в решаващата битка с Исан Айсард освободил бившите затворници на "Лусанкия". След войната с възродилата се Империя Коран се върнал, предчувствайки мирна почивка.

[

Има личен астронавигационен дроид, който е зареден с хиляди специализирани програми и специално устройство на вътрешната машинария, така че да не му влияят сдържащите болтове.


Но това не станало. Първата новина, която научил, била тази за изчезването на жена му Миракс. коран веднага се записал в Аказемията, за да научи способите, които биха му помогнали да освободи съпругата си, но първо помогнал на учениците от Академията да победят Екзар Кун и чак след това тръгнал на път. Той трябвало да проникне в пиратската шайка "Инвид". Там той спасил Миракс от "съветниците-джедаи" - членове на тайна дженсараайска организация, основана от тъмния джедай, който навремето убил дядото на Коран. Въоръжен ссъ собствен лазерен меч, който той направил със собствените си раце, докато бил пре ператите, Коран искал да съвмести живота на рицар джедай с кариерата на пилот от Ескадрилата "Скитник".
Коран бил пилот още осем години. Той завързал приятелство с каамяския дипломат Елегос Акла, който спасил от пирати. Около две години след бягството от Тивера, Миракс родила на съпруга си син - Валин. После инцидента в базата "Ръката на Траун" Коран се въдползвал от примирието между Новата република и Империята и подал оставка като полковник. След няколко години станал щастлив баща и на дъщеря, която се казвала Джайсела.
И Валин, и Джайсела проявявали всички признаци, че притежават Силата като баща си, и Коран ги изпратил в Академията на Люк Скаюуокър. Той също пекарал там немалко време като преподавател, като щедро споделял с учениците богатия си опит на пилот. С течение на времето Коран станал един от най-добрите специалисти, които прилагали Mind Trick.

Изпада в немилост пред Новата република, когато убива в двубой лидера на първия ешелон на Юужан Вонг. Разгневен от това, заместник-лидерът пуска смъртоносна зараза над планетата-градина Итор, изличавайки всякакъв живот от нея в рамките на половин час. Потресен, Коран напуска джедайския съвет и изчезва от публичното пространство, за да не разбунва злите езици, заклеймяващи го като убиец на планети наравно с Вейдър и Палпатин.

Информация и снимки добавени от Force
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://bioramblings.blogspot.com
Darth Sanguinis
Ситски Лорд
Ситски Лорд
avatar

Male
Брой мнения : 1993
Age : 26
Местожителство : The Purgatory
Професия : Purifier
Registration date : 30.09.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Коран Хорн   Съб 4 Ное - 8:15

Много хубаво инфо Само да сложиш снимка трябва
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Dadi
Рицар Джедай
Рицар Джедай
avatar

Male
Брой мнения : 709
Age : 27
Местожителство : Корелия
Професия : Пилот от Разбойническата Ескадрила
Любим цитат : "We'll put that in your biography. General Antilles was so good he couldn't fail when he tried to."
Registration date : 27.10.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Коран Хорн   Съб 4 Ное - 8:22

http://starwars.wikia.com/wiki/Gallery_of_Corran_Horn_images
Галерия от снимки Wink

Та, не съм съгласен с първия параграф. Да, Коран е един от най-добрите пилоти в галактиката, но далеч не е на нивото на Уедж и Тайко. Той лично го казва в "I, Jedi" :
"Flying against Tycho was probably the most difficult thing I'd ever done, and I had an edge in the Force. What he did, what Wedge did, without being able to use the Force made them far more special than any Jedi. They flew with their heart and brains and their entire being."
Или казано иначе, Коран си признава, че Уедж и Тайко са по-добри пилоти от него ^^
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://www.bezsmarten.free.bg
Argentum
Майстор Джедай
Майстор Джедай
avatar

Male
Брой мнения : 175
Age : 34
Местожителство : Uppsala, Sweden
Registration date : 04.11.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Коран Хорн   Съб 4 Ное - 8:58

Ама е побеждавал и двамата в симулирани битки, и то преди да развие уменията си в Силата. Затова и го поставям до тях.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://bioramblings.blogspot.com
Argentum
Майстор Джедай
Майстор Джедай
avatar

Male
Брой мнения : 175
Age : 34
Местожителство : Uppsala, Sweden
Registration date : 04.11.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Коран Хорн   Нед 5 Ное - 10:59

Нещо, което забравих за Коран: прави си меч с два кристала. Единият излъчва нормално сребристо острие, другото острие е лилаво и е три метра дълго. Един от малкото джедаи, които се осмеляват да изключат меча си по време на битка.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://bioramblings.blogspot.com
Кит Фисто
Върховен инквизитор
Върховен инквизитор
avatar

Male
Брой мнения : 1838
Age : 28
Местожителство : Корускант
Професия : Върховен Учител в Джедайския Орден
Любим цитат : The Dark Side... is a pathway to many abilities some consider to be... unnatural
Registration date : 14.07.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Коран Хорн   Нед 5 Ное - 12:01

Това се нарича пълно инфо. Никога не предполагах че в острие може да се наблъскат 2 кристала и то с различни светове.На всичкото отгоре и 3 метра дълъг.

_________________
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://bgforceguild.hit.bg
Бобо W
Рицар джедай
Рицар джедай
avatar

Брой мнения : 1003
Age : 28
Registration date : 01.11.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Коран Хорн   Нед 5 Ное - 12:21

Може... По принцип във всеки меч имам минимум два кристала, но в сбучая се има впредвид два цветни - иначе натъпканите кристали са 3...

А триметровите мечове са нещо много трудно за използване...
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Argentum
Майстор Джедай
Майстор Джедай
avatar

Male
Брой мнения : 175
Age : 34
Местожителство : Uppsala, Sweden
Registration date : 04.11.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Коран Хорн   Нед 5 Ное - 13:08

Мхм, щото като ти мине някой под гарда и си аут. Принципно.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://bioramblings.blogspot.com
Бобо W
Рицар джедай
Рицар джедай
avatar

Брой мнения : 1003
Age : 28
Registration date : 01.11.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Коран Хорн   Нед 5 Ное - 14:07

АА, не е само туй. Да размахваш три метра си е трудно, дори когато тежи - а като няма тежест става мазало - не е ясно дали цепиш изтребителите, труупърите или просто ореш:V
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Argentum
Майстор Джедай
Майстор Джедай
avatar

Male
Брой мнения : 175
Age : 34
Местожителство : Uppsala, Sweden
Registration date : 04.11.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Коран Хорн   Нед 5 Ное - 14:19

И ето тук възниква нов стил на бой - пияният джедай с great lightsaber. Натрясква се като за световно, почват да му треперят ръцете и насича всичко както си хълца. Ако има и Паркинсон, ще е непобедим.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://bioramblings.blogspot.com
Бобо W
Рицар джедай
Рицар джедай
avatar

Брой мнения : 1003
Age : 28
Registration date : 01.11.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Коран Хорн   Нед 5 Ное - 14:24

И прерязва планетата по-ефективно от Death Star и Еклипс, взети заедно... егаси екшъна.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Пло Куун
Administration
Administration
avatar

Male
Брой мнения : 1462
Age : 28
Местожителство : Някъде там...
Registration date : 10.08.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Коран Хорн   Нед 5 Ное - 14:52

Хехе!Тука май го обърнахме на кръчмата.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Бобо W
Рицар джедай
Рицар джедай
avatar

Брой мнения : 1003
Age : 28
Registration date : 01.11.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Коран Хорн   Нед 5 Ное - 14:58

Ех, като че ли във всяка тема не е така - тоя ме кефи, тоя е грозен, тоя е скапан, жалко че го убиха...
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Пло Куун
Administration
Administration
avatar

Male
Брой мнения : 1462
Age : 28
Местожителство : Някъде там...
Registration date : 10.08.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Коран Хорн   Нед 5 Ное - 15:01

Ако забелязваш борим се с това.Сега само вас гледам че сте "активни"
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Бобо W
Рицар джедай
Рицар джедай
avatar

Брой мнения : 1003
Age : 28
Registration date : 01.11.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Коран Хорн   Нед 5 Ное - 15:03

Е, малко майтап няма лошо. Можете да го изтриете, но би трябвало да минете през всички теми.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Argentum
Майстор Джедай
Майстор Джедай
avatar

Male
Брой мнения : 175
Age : 34
Местожителство : Uppsala, Sweden
Registration date : 04.11.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Коран Хорн   Нед 5 Ное - 15:41

"Като си в Рим, правиш като римляните."

Добре де, ще се въздържаме Smile
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://bioramblings.blogspot.com
DuGalle
Рицар Джедай
Рицар Джедай


Male
Брой мнения : 917
Age : 31
Местожителство : При майката на Dadi
Професия : Баща на Dadi
Любим цитат : Go to hell dadi and burn there!
Registration date : 26.07.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Коран Хорн   Чет 22 Мар - 8:14

Добавена нова информация.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://ued-dugalle.blogspot.com/
uavor
Посветен
Посветен
avatar

Male
Брой мнения : 41
Age : 24
Местожителство : Tatoeen
Registration date : 18.09.2007

ПисанеЗаглавие: Re: Коран Хорн   Чет 27 Сеп - 5:31

Страхотно инфо!Много интересен герой е Коран Хорн.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Starkiller
Рицар Джедай
Рицар Джедай
avatar

Male
Брой мнения : 227
Age : 21
Местожителство : Варна
Професия : Jedi Guardian
Любим цитат : Нека майка ти бъде с мен
Registration date : 25.12.2011

ПисанеЗаглавие: Re: Коран Хорн   Пон 26 Дек - 1:22

Къф му е меча?
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://vbox7.com
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Коран Хорн   

Върнете се в началото Go down
 
Коран Хорн
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
ForceGuild: The Force Consortium :: .::Холокрон::. :: Персонажи-
Идете на: