ПОРТАЛ-САЙТИндексЗбИжЗИЙКалендарГалерияВъпроси/ОтговориТърсенеРегистрирайте сеПотребителиПотребителски групиВход

Share | 
 

 Сайри Тачи

Go down 
АвторСъобщение
Бобо W
Рицар джедай
Рицар джедай
avatar

Брой мнения : 1003
Age : 28
Registration date : 01.11.2006

ПисанеЗаглавие: Сайри Тачи   Вто 14 Ное - 13:56Биографична информация:
Дата на раждане: 55 ПБЯ
Дата на смъртта: 20 ПБЯ

Физическо описание:
Вид: Човек
Пол: жена
Цвят на косата: Рус (временно червен)
Цвят на очите: сини

Хронологична и политическа информация:
Ера/и: Въздигането на Империята
Принадлежност: Джедайски Орден, Галактическа Република


"Никой не ме притежава, Крейн"
- Сайри Тачи

Сайри Тачи е била рицар джедай, падауан на Ади Галиа и учител на Ферус Олин. Тя е била талантлив пилот, учавствала е във Войните на Клонингите, и е помогнала за прекъсването на операциите на notorious търговец на роби, Крейн. Тя е била един от най-близките приятели на Оби-Уан Кеноби, и в един момент са имали и романтични взаимоотношения.

След като Ферус напуснал Ордена, Сайри никога не взела нов падауан. Тя е учавствала в много мисии, особено срещу Търговската федерация. През 20 ПБЯ, тя намира смъртта си преждевременно на Азур, на мисия заедно със Оби-Уан.


Биография


Падауан

Въпреки че е била две години по-малка от Оби-Уан, уменията на Сайри с меча и Силата били не по-малки. Като ученик, тя е имала доста момчешко поведение, макар че момчетата около нея са я смятали за привлекателна.


- Сайри Тачи като падауан

Първия път, когато Сайри разговаряла с Оби-Уан, тя вече била научила за временното му напескане на ордена покрай събитията на Милайда/Даан, и била много разгневена, казвайки, че е изложил всички потенциални Падауани, и е подронил вярата им в Ордена(това е преди самата тя да бъде избрана). По-късно, тя му помогнала да открият връзката на Брук Чун със проникването на Занатос в Джедайския Храм.

Няколко месеца по-късно Ади Галиа избрала Сайри за свой падауан. Двете придружили Оби-Уан и учителят му Куай-Гон на няколко мисии на планети като Кеган, и др. Преди мисията на Кеган, Сайри била твърдоглава и нетърпелива, но взимайки пример от Оби-Уан, тя скоро станала по-решителна и старателна. Заедно с Ади Галиа, тя помогнала на Оби-Уан в спасяването на Куай-Гон от Джена Зан Арбър. По време на тази мисия, Оби-Уан я спасил от ловеца на глави Она Нобис.

Отнело няколко години на двамата да осъзнаят истинските си чувства един към друг. Заедно с учителите си, двамата били пратени заедно на мисия – този път да спасят едно момче, Талезан Фрай, от ловци на глави на планетата Сирус. След разбиване на планетата Квадрант Седми, майсторите пратили Падауаните да се скрият във близките пещери, за да предпазят Талезан. По време на престоя си в пещерата, Сайри и Оби-Уан изразили взаимните си чувства, след малка кавга, но решили да се концентрират върху мисията. Малко по-късно Падауаните и Тали били на борда на кораб, в който бил заложен смъртоносен капан, който щялб да взриви кораба, ако влезе в хипепространството. По времето на тази опасност от потенциална смърт двамата осъзнали чувствата си напълно и признали любовта си един към друг. Съгласили се да обсъдят ситуацията в дълбочина когато мисията е завършена. След като Талезан се оказал на сигурно (след смъртта на родителите му от ръцете на ловеца на глави Магус), двамата решили да изоставят любовта си, след като си припомнили последствията от любовта на Куай-Гон към Тал. Сайри и Оби-Уан дали обет никога да не говорят за това. Това решение обаче довело до рязка промяна на тяхното приятелство.


Сайри и учителката й, Ади Галиа

Малко след Битката за Набу, Сайри и Ади Галиа имали големи несъгласия, което довело до това, че Галиа я освободила неофициално като свой падауан и Сайри напуснала Ордена. Тя се включила в операциите на търговеца на роби Крейн и се прекръстила на Зора. Тя станала дясната му ръка и за кратко срещнала Оби-Уан и новия му падауан, Анакин. Оби-Уан, както повечето джедаи, я смятал за предател. След като се срещнал със нея, той осъзнал че тя никога не би предала джедаите. Това било потвърдено от Съвета, който разкрил, че “несъгласието” с Ади Галиа и
“изключването” й от Ордена били част от плана на Съвета да спре операциите на Крейн.


"Зора", самоличността на Сайри под прикритие, като дясната ръка на Крейн.

Анакин бил хванат по-късно, и разкрил самоличността на “Зора”, при което Крейн затворил и двамата. Заедно, те организирали възстание сред робите. Оби-Уан помогнал отвън, като в крайна сметка търговията била прекратена, а Крейн – убит от Анакин. Мисията на Сайри под прикритие завършила, и тя се върнала в Ордена.


Рицар Джедай

След завръщането си, Сайри официално получила титлата Рицар, и взела Ферус Олин за свой Падауан. Те ходоли на няколко мисии, заедно със Оби-Уан и Анакин, на места като Раднор и Ойсерон. Една по-забележителна мисия била когато падауаните им проникнали и се престорили на ученици в училището за Водачи на Андара, с цел да открият повече информация за отвличането на сина на сенатор. Оби-Уан и Сайри пък се престорили на родители, които водели “децата” си в новото училище.

Друга мисия на Сайри и Ферус включвала спасяването на Оби-Уан и Анакин от Джена Зан Арбър на Ванкор, тяхното разследване на Зан Арбър, Рой Теда, и Гранта Омега на Ромин, и разследването на лабораториите на Блекуотър системс на Фалийн, преди решителна мисия на Корусант.

В преследване на Омега, Зан Арбър, и Теда към столицата, Сайри, Ферус, Оби-Уан и Анакин откриват техните планове да убият стотици сенатори, включително Върховния Канцлер Палпатин, използвайки дроиди убийци начислени на отделни цели. Сайри, Оби-Уан и Анакин тръгнали след триото престъпници, докато Ферус смело защитавал Канцлера и Сенаторите от дроидите (въпреки че имало няколко дузини произшествия). След смъртта на Теда и още едно бягство на Омега и Зан Арбър, двамата учители и ученици се насочили към Коррибан, където било докладвано, че са забелязани.

Заедно с Соара Антана, Рай-Гаул, и съответните им ученици, Дара Тел-Танис и Тру Велд, разследването на джедаите на Коррибанската столица Дрешде ги завело до Омега и Зан Арбър във Долината на Тъмните Лордове. По време на тази съдбоносна мисия Дара Тел-Танис бива убите от Омега. Мисията завършва със смъртта на Омега и бягството на Зан Арбър, но като се върнали във Храма, Ферус изказал своята вина за смъртта на Дара и обявил оттеглянето си от Джедайския Орден.

След оттеглянето на Ферус, Сайри никога повече не взела нов падауан. Тя работела на самостоятелни мисии и се сприятелила с пилота Ним и неговата ескадрила, Привиденията (Revenants). Сайри им помогнала да победят Търговската Федерация на няколко пъти, но в крайна сметка се разделила с тях. Въпреки това, по-късно Сайри отново се била рамо до рамо с тях, заедно с Ади Галиа и няколко други джедаи пилоти, използвайки Делта-7 Етерспрайт изтребители. Тя била представена на Армията на Клонингите, и защитавала транспорта на Републиката над Джионъсис, докато останалите се били на Аруната. Непосредствено преди битката, Тачи помогнала да бившата си учителка Ади Галиа в препречването на флотата на Кавик Тот, съставена от Хекс Разгръщачи. Войните на Клонингите започнали.


Войните на Клонингите

След Битката за Джионъсис, Сайри пътувала към Камина, за да разлезва появата на Слейв 1, въпреки че собственикът му бил убит от мейс Уинду по време на битката. Синът на Фетт, Боба, едва се оттървал, успявайки да залъже джедайката.

В 20 ПБЯ, в третата година на Войната, Сайри се събрала отново с Оби-Уан и Анакин, както и Падме Амидала, на път към планетата Гениан. Сепаратистите били след изключително важен разкодиращ миханизъм, създаден от Талезан Фрай, който Сайри и Оби-Уан срещнали десетилетия по-рано. Талезан бил основател на солиден бизнес на Гениан, един от неутралните светове. Събирането с Талезан довел отново стари спомени на Сайри и Оби-Уан, и разбудил някогашните чувства между двамата. След като убедили Талезан да даде устройството на Републиката, те били атакувани от още един отминал спомен – ловецът на глави Магус, убиецът на родителите на Талезан.


Сайри по времето на Войните на Клонингите.

Талезан последвал джедаите и сенатор Амидала към Азур, където Републиката отблъсквала Сепаратистите. Докато Оби-Уан Анакин и Талезан отблъсквали атаката на Магус (Който работел за Корпортивния Съюз), Сайри и Падбе взели изтребител и двете заедно тръгнали срещу самия Магус. Като достигнали ловеца на глави, Сайри скочила върху изтребителя му, оставяйки Падме да пилотира сама. Тя успяла да проникна в кораба му и да се бие срещу него, което свършило с разбиването на кораба.

Когато джедаите ги открили, Талезан държал Магус под прицел, докато Сайри била смъртоносно ранена от Магус. Оби-Уан се опитал да я спаси, но тя го спряла, знаейки, че умира, и двамата отново изразили любовта си един към друг. Сайри му дала синия топъл кристал от тяхната първа мисия с Талезан, казвайки на Оби-Уан, че винаги ще бъде с него, и се сляла в едно със Силата. Смъртта й приближила Оби-Уан опасно близо до Тъмната страна, до степен, че острието на меча му допряло гърлото на ловеца на глави, но все пак, успял да възстанови контрола над себе си, и пощадява живота на Магус. Паметта на великата джедайка и близък приятел продължила да живее в Оби-Уан.


Зад кулисите

• Сайри Тачи е създадена от авторката Джуд Уотсън.
• Кори Хенингър озвучава Сайри във видео играта Star Wars: Jedi Starfighter
• Феновете теоризират, че Сайри може да е майката на Мара Джейд, като
Оби-Уан за неин баща, но Сайри умира две година преди раждането на Мара.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Кит Фисто
Върховен инквизитор
Върховен инквизитор
avatar

Male
Брой мнения : 1838
Age : 28
Местожителство : Корускант
Професия : Върховен Учител в Джедайския Орден
Любим цитат : The Dark Side... is a pathway to many abilities some consider to be... unnatural
Registration date : 14.07.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Сайри Тачи   Сря 15 Ное - 5:26

Така тук вече си затварям устата бобо.Това е най-пълната информация, която съм виждал.С интерес я прочетох, , но имам 1 въпрос, много глупав - какво за Бога беше ПБА? Smile

_________________
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://bgforceguild.hit.bg
KOceTo
Techno Архитект
Techno Архитект


Male
Брой мнения : 1983
Age : 25
Местожителство : На главата ти отгоре.
Професия : Count Mortarius
Любим цитат : Join The Dark Side
Registration date : 29.09.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Сайри Тачи   Сря 15 Ное - 5:40

Тази явно е била много добра.Жалко че не е измислена за филма.Там тя не участва нали?
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Бобо W
Рицар джедай
Рицар джедай
avatar

Брой мнения : 1003
Age : 28
Registration date : 01.11.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Сайри Тачи   Сря 15 Ное - 10:44

ПБЯ - Преди Битката за Явин - официалната външновселенна хронология. ПБЯ и СБЯ.


Не, не учавства във филма. Само в комикса Jedi Quest, Ученик на джедая книжките, и в играта Jedi Starfighter
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Сайри Тачи   

Върнете се в началото Go down
 
Сайри Тачи
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
ForceGuild: The Force Consortium :: .::Холокрон::. :: Персонажи-
Идете на: