ПОРТАЛ-САЙТИндексЗбИжЗИЙКалендарГалерияВъпроси/ОтговориТърсенеРегистрирайте сеПотребителиПотребителски групиВход

Share | 
 

 Корибан

Go down 
АвторСъобщение
Бобо W
Рицар джедай
Рицар джедай
avatar

Брой мнения : 1003
Age : 28
Registration date : 01.11.2006

ПисанеЗаглавие: Корибан   Съб 25 Ное - 3:54

КорибанАстрографични данни
Регион: Отвъд Периферията
Сектор: Ситско пространство
Система: Хорусет
Слънца: Хорусет
Луни: 7
Период на въртене: 28 стандартни часа
Орбитен период: 780 местни дни
Физически данни
Клас: Земна
Диаметър: 16,890 км
Атмосфера: Кислородна
Климат: Студена, суха
Гравитация: 140% от стандартната
Основен терен: Планинска пустиня
Важни места: Долината на Тъмните Лордове, Вечната Клада, Долината на Голг
Обществени данни
Местни видове: Сит
Имигрирали видове: Раката, хора (6% от популацията, по-късно 99%)
Официален език: Сит, Основен
Население: 9.6 Милиарда (по времето нва Ситската Империя) 0 (Въздигането на Империята и след това)
Големи градове: Дрешдее (столица)
Връзки: Безкрайната Империя, Старата Ситска Империя, Братството на Сит, Ситската Империя, Корпорация Цзерка, Новата Ситска Империя, Галактическата Република, Конфедерацията на Независимите Системи, Галактическата Империя, Последователите на Рагнос, Имперските Останки, Ситите от Ерата Legacy, Галактическата Империя (Legacy Ера)

"Корибан ще бъде, както винаги си е бил. Гробище за най-тъмните от Ситските Лордове, все още шехнещи наоколо в своите гробници. Винаги ще бъде източник на зло, създавайки заплахи през хилядолетията."
—Дарт Трая

Корибан е самотна планета в Системата Хорусет, намираща се на другия край на Галактиката от Корос Мейор. Тя е била родния свят на Ситската раса и свещена планета за Ситския Орден, на която има гробници на много от древните и могъщи Тъмни Лордове на Сит, и е събрала огромно количество Тъмна мощ.


История

"Повикът на Корибан е силен, но е повикът на мъртвите."
—Дарт Сайън


Безкрайната Империя

Тази далечна, заплашителна пранела е родния свят на расата Сит. Раката нападат Корибан в опит да я присъединят към Безкрайната Империя, като имат наум да използват населението за роби в проектите си, като например Звездната Ковачница (30,000 ПБЯ). Единственото останало от тази ера е древна Звездна Карта, около която по-късно е била построена гробницата на Нага Садоу.

Раката в крайна сметка били прогонени от света, след като Ситския крал Адас повел хората си срещу тях. Адас загинал в битката, и така, въпреки победада, Ситското общество се разпаднало, и в последвалите векове на борби, Ситовете се преместили на Зиост, оставяйки Корибан като гробищен свят.


Ситската Империя


Долината на Тъмните Лордове

Ситската империя била основана около 6,900 ПБЯ от заточени паднали джедаи, избягали от Битката на Корбос, която последвала Стоте Години Тъма. Тези Паднали джедаи се приземили на Зиост.

Използвайки обучението си в Силата, падналите джедаи смаяли Ситовете и се въздигнали до богоподобен статус на Зиост, ставайки владетели на Ситскита раса. През годините новодошлите се смесили с местните, като терминът “Сит” се отнасял вече не само за първите жители ан Корибан, но и за техните господари. До въздигането на Нага Садоу, съществуването на Ситската империя е неизвестно на Галактическата Република.

Под покрова на Ситската магия, този отдалечен свят станал по-опасен от всякога. Ситските лордове създали огромни дворци и гробници, в чест на техните паднали Тъмни Лордове. Около 5,000 ПБЯ, планетата се оказала крайна точка на кораба Старбрейкър 12, с пътници Гав и Джори Дарагон. Това събитие довело до Великата Хиперпространствена война. След падането на Ситската Империя, тази планета загубила известността си в Галактиката, като изпаднала от галактическите звездни пътища. След войната, Републиката и джедаите унищожили останалите сити, в един геноцид срещу вида.


Старите Ситски Войни


Абаносовият Ястреб излита от звездното пристанище на Дредшдее, окъпан в златната светлина на Хорусет.

"Пфу. Корибан е скала. Виж Ситите."
—Джоли Биндо

Корибан е презаселен през 3,993 от тъмните джедаи, оцелели от войните на Екзар Кун, и е бил домът на новото селище Дрешдее и Ситската Академия. Дарт Ревън и Дарт Малак посещават планетата по време на търсенето на Звездната Ковачница. След като загубил паметта си, Ревън отново посетил академията, отново в търсене на древния ситски артефакт. През 3,993 ПБЯ, като част от Големия Лов, Дурон Кел-Дрома и Шейлна Нуур загинали на планетата, проваляйки се в прочистването й от терантатеци. Планетата станала столица на Корпорация Цзерка. След смъртта на майстор Утар Вин, директора на академията, и на Малак, от ръцете на Ревън в 3,956 ПБЯ, Ситския орден се разпаднал в цивилна война (около 3,956-3,955 ПБЯ).

На Републиката и трябвало няколко години (приблизително около 3,954 ПБЯ) за да изпрати изследователски екипи на Корибан, които да се разправят с потенциални Сити, които биха се опитали да станат Тъмни Лордове. Те открили планетата в руини – пустинна и безжизнена, в резултат на неизвестна цивилна война. Командирите на Републиката приели, че остатъците от Ситовете се обърнали един срещу друг, и загинали в конфликта. Освен това е казано, че Дарт ревън винаги е искал да се върне на Корибан някой ден, за да усмири всякакви ситски въздигания... и тогава той изчезнал. Републиката по-късно открила, че няколко Ситски Лордове успяли да избягат големи пожар на планетата, разбягвайки се из галактиката.
След падането на Малак, древните гробници в Долината на Тъмните Лордове били плячкосани от крадци. Всяка гробница някога била изпълнена със ситската история и наследство, съдържайки големи мистерии и могъщи реликви на Силата.

"Все пак, дори многото капани не задържали дълго любопитните, глупаците, и слабите. И така, гробниците паднали, разпръсквайки тайните си в ръцете на тези, които били неспособни да ги разберат или запазят."
—Крея

Много разтрошени, овъглени трупове изпълвали поляните на Корибан потова време, практически всичко, останало от някогашните сити обитатели на планетата. Все пак, техните тъмни души останали, готови да се изправят срещу всеки, който наруши покоя им, с помощта на своите защитници, Хсиссовете.

В последвалия хаос на Джедайските Цивилни Войни, което почти унищожили Джедайския Орден, майсто джедай Лона Ваш използвала Корибан като скривалище, но била заловена и убита от Дарт Сайън в руините на академията, който я използва като уловка за да залови Изгнаника. След като се измъкнал, Изгнаника открила отдавна загубената гробница на Лудо Крешш.


Новите Ситски Войни

След като взела планетата от Републиката в жестока битка, Новата Ситска Империя и Братството на Сит създали Ситска Академия на планетата, където младият Бейн по-късно се изучавал, с цел да стане Тъмен Лорд.


Старата Република и Войните на Клонингите

През 24 ПБЯ Ситски култист на име Гранта Омега се опитал да се свърже с древните Ситски лордове. Плановете му били спрени от Анакин Скайуокър и Оби-Уан Кеноби.

Планета останала безлюдна докато била превзета от Комерческата Гилдия точно преди Войните на Клонингите, около 24 ПБЯ. Освен работниците на гилдията, единственото друго население било от нещастниците, които се оказали на планетата и не можели да се махнат.

Около 6 месеца след Битката на Джионъсис, Куинлан Вос и Тол Скорр се състезавали в търсене на холокрона на Дарт Андеду, поръчан им от Граф Дуку- Вос спечелил, като позволил на един Хссисс да спре Скорр. Като награда Дуку му дал червения кристал на Андеду.


Корибан по време на Четвъртата Битка за Корибан


Имперската Ера

След Войните, Галактическата Империя везал Корибан под контрол, и Император Палпатин на няколко пъти посещавал планетата, за да увеличи мощта си във Силата. Веднъж, скоро след Битката за Явин, когато бил жестоко наранен, и след това година по-късно.


Новата Република

През 11 СБЯ, Палпатин посетил планетата отново, в опит да възстанови разлагащото се тяло на клонинга му, но ситските лордове му казали, че това е невъзможно, и му предложили тялото на нероденото дете на Лея Органа Соло. Той не успял да превземе младото тяло, и умрял на Ондерон скоро след това.

По-късно, през 14 СБЯ, култ, познат като Последователите на Рагнос, пристигнал на Корибан под водачеството на тъмния джедай Тейвиън, надявайки се да прероди древния Ситски Лорд Марка Рагнос. Но плановете им били разкрити от няколко джедая, най-вече Кайл Катарн и двамата му ученици, Джейдън Корр и Рош Пенин.
В крайна сметак, следите водели до Корибан. Една от най-грандиозните джедайски битки на всички времена, Четвъртата Битка за Корибан свършила к победата на Джейдън Корр над духа на Марка Рагнос в тялото на Тейвиън. Подкрепящите имперски щурмоваци се оттеглили.


Новия Джедайския Орден и след това

Както изглежда, планетата останала недокосната от Войните на Южан Вонг, като Дарт Крейт и неговите последователи я използвали като главна база от 30 СБЯ. До 127 СБЯ, те се криели, работейки в сенките, подобно на Палпатин.Фауна


Суровия терен на Корибан

Заради суровия терен на планетата (или мощта на Тъмната страна), местната фауна е както злостна, така и хитра, като например яростните терантатеци. Прилепоподобните Шайрак живеят в пещерите на планетата. Хрътките Тук`ата също се срещат често. Драконите на Тъмната страна, или Хссисс, също се срещат на Корибан, но доста по-рядко, поради това, че са земноводни. Понякога се срещат и рейдове.
Има доказателства, че по някое време на планетата е живяла горила или някакво маймуноподобно, въпреки че до времето на Нага Садоу този вид бил изчезнал отдавна. Въпреки че е възможно този вид да е някакси свързан с расата Сит, няма известна връзка между двата вида.

Някои видове, като например Тук`ата и Шайрка били пренесени на Тилос, в помощ на Възстановителния Проект, воден от Иторианския Съвет.


Зад Кулисите

Въпреки че Зиост е бил обявен като роден свят на ситовете в “Златната Ера на Сит”, много източници описват Корибан като роден свят- Той е бил столица на Ситската империя по времето на Дарт Ревън, но е гробищен свят в последвалите хилядолетия.

Проблемът бил разрешен в статията “Злото никога не умира: Ситските Династии” от Абел Г. Пеня, където ясно е установено, че Ситовете са произлезли на Корибан, и са се преместили на Зиост преди пристигането на Тъмните джедаи изгнаници, по време на Стоте Години Тъма.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Кит Фисто
Върховен инквизитор
Върховен инквизитор
avatar

Male
Брой мнения : 1838
Age : 28
Местожителство : Корускант
Професия : Върховен Учител в Джедайския Орден
Любим цитат : The Dark Side... is a pathway to many abilities some consider to be... unnatural
Registration date : 14.07.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Корибан   Съб 25 Ное - 7:06

Започвам да се чудя, че вече само ти трябва да правиш описанията Smile

_________________
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://bgforceguild.hit.bg
Бобо W
Рицар джедай
Рицар джедай
avatar

Брой мнения : 1003
Age : 28
Registration date : 01.11.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Корибан   Съб 25 Ное - 7:15

С удоволствие,, но едва ли ще мога да направя всичко... трябва да се хванат поне пет-шест човека, за да стане както трябва. И да не бъде прекалено бавно.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
KOceTo
Techno Архитект
Techno Архитект


Male
Брой мнения : 1983
Age : 25
Местожителство : На главата ти отгоре.
Професия : Count Mortarius
Любим цитат : Join The Dark Side
Registration date : 29.09.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Корибан   Съб 25 Ное - 8:12

А ве нямам нищо против повечето инфо, да не ми скочите, ама така според мен никой няма да си играе да прочете цялото.Миналата тема за корибан си беше добра.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Бобо W
Рицар джедай
Рицар джедай
avatar

Брой мнения : 1003
Age : 28
Registration date : 01.11.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Корибан   Съб 25 Ное - 8:34

Ми то не е за да го четеш цялото... Затова е разделено на секции - ако искаш, четеш само основните данни, ако искаш четеш историята, ако искаш - за флора и фауна... Предишното нищо, не струваше, да не ми се обидите.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Darth Sanguinis
Ситски Лорд
Ситски Лорд
avatar

Male
Брой мнения : 1993
Age : 26
Местожителство : The Purgatory
Професия : Purifier
Registration date : 30.09.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Корибан   Съб 25 Ное - 10:01

Аве ко стана.Кой ми махна мнението тук.Бях писал
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Бобо W
Рицар джедай
Рицар джедай
avatar

Брой мнения : 1003
Age : 28
Registration date : 01.11.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Корибан   Съб 25 Ное - 10:12

Изчистих.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Dart Vader
Sith Master
Sith Master
avatar

Male
Брой мнения : 996
Age : 25
Местожителство : на борда на "Екзекутор"
Професия : Ситски Лорд
Любим цитат : "This weapon is your life"-Obi-Wan Kenobi to Anakin Skywalker
Registration date : 02.10.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Корибан   Съб 25 Ное - 11:16

Ето сега разбрах колко неща не знаех за Корибан Shocked
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
KOceTo
Techno Архитект
Techno Архитект


Male
Брой мнения : 1983
Age : 25
Местожителство : На главата ти отгоре.
Професия : Count Mortarius
Любим цитат : Join The Dark Side
Registration date : 29.09.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Корибан   Нед 26 Ное - 1:11

nem13 написа:
Изчистих.
А ве много всискателно чистиш.И някой мой мнения са махнати (по други теми) в които нямаше нищо спамерско.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Бобо W
Рицар джедай
Рицар джедай
avatar

Брой мнения : 1003
Age : 28
Registration date : 01.11.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Корибан   Нед 26 Ное - 1:12

Тц. Ако не е било спамерско или оффтопик, не съм го махнал аз. А ако имаш да ми кажеш още нещо, на ЛС. Или пък се оплачи на админите
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
jjgeorgiev
Падауан
Падауан
avatar

Male
Брой мнения : 186
Age : 26
Местожителство : На главата ти.
Registration date : 11.09.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Корибан   Нед 26 Ное - 5:46

Dart Vader написа:
Ето сега разбрах колко неща не знаех за Корибан Shocked
И аз.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Obi-Wan Kenobi
Падауан
Падауан
avatar

Male
Брой мнения : 146
Age : 27
Местожителство : Coruscant
Професия : Jedi
Registration date : 15.08.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Корибан   Вто 30 Яну - 5:42

определено много добро инфо а планетата си е много яка
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Darth_Tector
Посветен
Посветен
avatar

Брой мнения : 22
Age : 86
Registration date : 28.06.2008

ПисанеЗаглавие: Re: Корибан   Съб 23 Авг - 12:02

Уау, страхотно!Букмарквам тази страница,убийствено дълго е това! Страхотно, поздравления!! Когато умра (а това нямам намерение да е скоро Razz ) желая гробницата ми да е именно в Долината на тъмните лордове, в ляво от тази на Марка Рагнос lol!
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Dart Vader
Sith Master
Sith Master
avatar

Male
Брой мнения : 996
Age : 25
Местожителство : на борда на "Екзекутор"
Професия : Ситски Лорд
Любим цитат : "This weapon is your life"-Obi-Wan Kenobi to Anakin Skywalker
Registration date : 02.10.2006

ПисанеЗаглавие: Re: Корибан   Сря 27 Авг - 10:45

М/у другото , знаете ли , че предварително е била построена и гробница за Дарт Вейдър , във Долината на Тъмните Лордове , но така и така , Вейдър не е бил погребан там , тъй като Люк му прави джедайско погребение накрая на Еп. 6 Smile По-късно през 11 СБЯ , Палпатин е дошъл във гробницата му , да моли за помощ , духовете на древните Ситски Лордове.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Starkiller
Рицар Джедай
Рицар Джедай
avatar

Male
Брой мнения : 227
Age : 21
Местожителство : Варна
Професия : Jedi Guardian
Любим цитат : Нека майка ти бъде с мен
Registration date : 25.12.2011

ПисанеЗаглавие: Re: Корибан   Пон 26 Дек - 2:30

Интересно
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://vbox7.com
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Корибан   

Върнете се в началото Go down
 
Корибан
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
ForceGuild: The Force Consortium :: .::Холокрон::. :: Планети-
Идете на: